Ποδόσφαιρο

ECA: Πράσινο φως, για το νέο Champions League

Την ερχόμενη Τετάρτη (31.3) θα είναι καθοριστικής σημασίας αυτή η ημέρα για το μέλλον του Champions League.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα A Bola,στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ο εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών λιγκών (ECA) , θα δώσει το “πράσινο φως” για τη μεταρρύθμιση από το 2024/25.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της ECA, Αντρέα Ανιέλι έκανε πρόταση για τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ομάδων στη διοργάνωση και κατά συνέπεια μεγαλύτερο αριθμό παιχνιδιών.
Όμιλοι δεν θα υπάρχουν, αντί για τις τρέχουσες 32 θα συμμετέχουν 36 ομάδες, και καθεμία από τις οποίες σύμφωνα με το «ελβετικό σύστημα» θα παίξει 10 παιχνίδια: 5 εντός και 5 εκτός, όλα με διαφορετικούς αντιπάλους.
Στους «16» θα προκρίνονται οι πρώτες οκτώ της βαθμολογίας, ενώ οι άλλες οκτώ, θα βγαίνουν από play-off, που θα διεξαχθούν μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται από την 9η έως την 24η θέση. Επομένως, έως τον τελικό θα γίνονται συνολικά 225 αγώνες.
Οι περισσότερες λεπτομέρειες θα συζητηθούν στην επιτροπή της UEFA για τις διοργανώσεις, με επικεφαλής τον πρόεδρο της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Φερνάντο Γκόμεζ, η οποία θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη(30 Μαρτίου). Στη συνέχεια, την Τετάρτη 31 Μαρτίου, θα γίνει η ανακοίνωση για τη μεταρρύθμιση της κορυφαίας διοργάνωσης.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button