Δύο τραγικά περιστατικά προπαγάνδας, σε μία άθλια προσπάθεια ξεπλύματος
Tην στιγμή που όλη η Ελλάδα θρηνεί, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να «ξεπλύνουν» ορισμένες καταστάσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει υιοθετήσει μία ξεκάθαρη στάση για την δολοφονία του Άλκη. Είναι κοινή λογική αλλά και κοινή θέση ότι οι δολοφόνοι του Άλκη πρέπει να πληρώσουν και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.
Για κάποιον λόγο όμως από μία ισχνή μειοψηφία γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξουν δικαιολογίες αλλά και συμψηφισμοί. Αυτή η προσπάθεια πέρα από επικίνδυνη, γίνεται και με έναν τρόπο που αν δεν προκαλεί θυμό, προκαλεί σίγουρα γέλιο.
Φίλοι του ΠΑΟΚ ανέβασαν φωτογραφίες στα social media στις οποίες αναφέρουν ότι «Φίλαθλοι του Άρη κρατάνε δρεπάνια»! Ουσιαστικά το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται ως μία προσπάθεια συμψηφισμού, ότι «Τα κάνουν όλοι αυτά». Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
Στην πραγματικότητα μιλάμε για δρεπάνια… από τα Jumbo! Οι «Κιτρινόμαυροι Χάροι», μια παρέα ανθρώπων οι οποίοι πηγαίνουν στην Θύρα 1 του Κλεάνθης Βικελίδης, παίρνοντας αφορμή από τις απόκριες είχαν αγοράσει στολές «Χάρου» αλλά και πλαστικά δρεπάνια που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε μαγαζί την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου.
Ουσιαστικά μία πρωτοβουλία μερικών ανθρώπων με στολές καρναβαλιού την περίοδο των αποκριών εξισώθηκε με την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, από κάποια άρρωστα μυαλά…
Το λιγότερο «αρρωστημένη» μπορεί να χαρακτηριστεί και η προσπάθεια «ξεπλύματος» της διαγραφής του γκράφιτι το οποίο αναφέρει «Άλκη ζεις». Άγνωστοι διέγραψαν το συγκεκριμένο μήνυμα προκειμένου να γράψουν στην θέση του «ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΜΠ».
Ενώ οι εικόνες είναι ξεκάθαρες και δεν λένε ψέματα, προς έκπληξη όλων, βρέθηκαν άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να αρνηθούν την συγκεκριμένη ενέργεια. Οι ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την είδηση κατηγορήθηκαν για «προπαγάνδα κατά του ΠΑΟΚ».
Τι συνέβη όμως στην πραγματικότητα; Στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένοι δημοσίευαν γκράφιτι από άλλο μέρος της πόλης με το ίδιο μήνυμα, καθώς το «Άλκη ζεις» δεν έχει γραφεί μόνο σε έναν τοίχο της πόλης…