Γενικά

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Διεθνή εντάλματα για όσους διέφυγαν στην Κροατία -Την έκδοσή τους ζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Νέες συλλήψεις Κροατών οπαδών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Μια εξέλιξη για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκαν αποκαλύπτει κροατικό δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Jutarnji υποστηρίζει ότι οι κροατικές αρχές δέχτηκαν την ακόλουθη εντολή από τις ελληνικές αρχές: «Συλλάβετε αμέσως αυτά τα άτομα και να τα εκδώσετε στην Ελλάδα».

Πρόκειται για δέκα Κροάτες οπαδούς, που βρέθηκαν στην Ελλάδα στις 7 Αυγούστου, αλλά διέφυγαν της σύλληψης και κατάφεραν να επιστρέψουν στην Κροατία. Μάλιστα, έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα για τη σύλληψή τους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Τα δέκα αυτά άτομα είναι καταγεγραμμένα ότι εισήλθαν στην Ελλάδα και ήταν στη σχετική λίστα που είχαν στείλει οι κροατικές αρχές στην ελληνική αστυνομία. Ωστόσο, κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη και επέστρεψαν στη χώρα τους με καράβι για την Ιταλία και από εκεί οδικώς. Αν και τα ονόματα των δέκα Κροατών δεν έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως είναι γνωστοί οπαδοί των Bad Blue Boys.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Κροατία δεν μπορεί παρά να εκτελέσει τα διεθνή εντάλματα που έχει στα χέρια της, καθώς δεσμεύεται από σχετικό νομικό πλαίσιο.

Από εκεί και πέρα, σημειώνεται πως δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην έρευνα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, καθώς δεν έχει βρεθεί ποιος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε.

Παράλληλα, η στήριξη των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκεμπ για τους προφυλακισμένους στην Ελλάδα συνεχίζεται και μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 180.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ελλάδα, τόσο για τις αμοιβές των δικηγόρων όσο και για τις ανάγκες των κρατουμένων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button