ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Champions League: Σκέψεις της UEFA για μεταφορά του τελικού λόγω των τουρκικών εκλογών

Σύμφωνα με την Independent, στην UEFA αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τελικός του Champions League να μεταφερθεί και να μη γίνει στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας της έντασης που αναμένεται να προκαλέσουν οι τουρκικές εκλογές.

«Περιπετειώδεις» έχουν υπάρξει οι τελευταίες σεζόν όσον αφορά τις οικοδέσποινες πόλεις του τελικού του Champions League και το παράθυρο μιας ακόμα μεταφοράς του μεγάλου παιχνιδιού δείχνει ανοιχτό.

Ο τελικός της 10ης Ιουνίου είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, όμως σύμφωνα με την αγγλική Independent αυτό θα μπορούσε να αλλάξει. Οι εκλογές στην Τουρκία έχουν οριστεί για τις 14 Μαΐου και στην UEFA υπάρχει ο φόβος πως στο ήδη τεταμένο πολιτικό πεδίο της γειτονικής χώρας αναμένεται να προστεθεί ακόμα περισσότερη ένταση που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Μεταξύ άλλων, υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο εισβολών στο γήπεδο, διαμαρτυριών και γενικότερα ενεργειών που θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζουμε πως ο τελικός του Champions League εξαιτίας της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία είχε μεταφερθεί και τις τρεις τελευταίες σεζόν, και έτσι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η UEFA πλέον να νιώθει σίγουρη για το πώς να κινηθεί και πώς να προχωρήσει σε μια μεταφορά της τελευταίας στιγμής προκειμένου τα πάντα να κυλήσουν καλά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button