Μπάσκετ

Basket League: Το πλάνο των αλλαγών για τη νέα σεζόν

Αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Basket League όσον αφορά τον αριθμό των ξένων παικτών, το format, αλλά και το πόσες ομάδες υποβιβάζονται.

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί εδώ και μέρες, όμως στην Βasket League έχουν ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για να δούμε ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα αγωνιστική περίοδο, που σίγουρα αλλάζουν τα δεδομένα.

Η πιο τρανταχτή αλλαγή έχει να κάνει με τους ξένους. Όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τους από επτά σε οκτώ. Όσον αφορά δηλαδή τη συμμετοχή τους αφού το 6+1 θα μετατραπεί σε 6+2. Κάτι που σημαίνει ότι όσες ομάδες το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται οκτώ ξένους παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Εν ολίγοις οι ομάδες θα έχουν ακόμα έναν διαθέσιμο αθλητή αν θέλουν να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους για τις εν Ελλάδι αναμετρήσεις. Φυσικά ενδέχεται να υπάρξουν αντιδράσεις από τον ΠΣΑΚ, όμως δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί και να συνεχίσουν κανονικά οι διαδικασίες. Ωστόσο δεν πρόκειται να είναι η μόνη αλλαγή.

Η επόμενη έχει να κάνει με το format του πρωταθλήματος. Πέρσι μάς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια νέα εκδοχή όπου συναντήσαμε ένα επιπλέον γύρο για τις ομάδες, με τη λίγκα να χωρίζεται στη μέση. Όπως όλα δείχνουν αυτό θα παραμείνει, όμως θα αλλάξει ο αριθμός των ομάδων. Πέρσι στα πλέι άουτ συμμετείχαν οι σύλλογοι από τις θέσεις 7-12, ωστόσο από του χρόνου αυτό θα αφορά τις θέσεις 9-12 που θα κουβαλάνε τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και να παίζουν δυο παιχνίδια μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.

Τέλος, υπήρχε εδώ και καιρό η συζήτηση ώστε από τη νέα σεζόν να πέφτουν δύο ομάδες από την Basket League, όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, αφού αναμένεται να παραμείνει ο κανονισμός που θέλει μόνο έναν σύλλογο να αποχαιρετά τη μεγάλη κατηγορία.

Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τις επεξεργάζονται στη Λίγκα, ώστε να ψηφιστούν το συντομότερο και να τεθούν σε εφαρμογή με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button