Ποδόσφαιρο

Άρης: Ένα σωστότατο αίτημα και το βήμα παρακάτω για την ισονομία

Του Πάνου Τσίκαλα

Ένα από τα πιο σωστά αιτήματα στον δημόσιο βίο το τελευταίο διάστημα ήταν αυτό που αποτύπωσε ο SUPER3 μέσω της ανακοίνωσής του. Έφτασε λοιπόν η ώρα ο Άρης να αποτελέσει την κεφαλή, εκτός των τεσσάρων «big-4» για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πέρα από τις διαμαρτυρίες που οργανώνονται για το ερχόμενο διάστημα και στάθηκαν οι περισσότεροι -δημοσιογράφοι, κόσμος και ενδιαφερόμενοι-, στάθηκα στο εξής σημαντικό της ανακοίνωσης: «Ο Άρης να κάνει κινήσεις και επαφές με όλες τις ομάδες πλην των τεσσάρων και να απαιτήσουν να έχουν συμμετοχή στην τοποθέτηση του αρχιδιαιτητή. Είναι εξοργιστικό και απίστευτα προκλητικό τέσσερις ομάδες να αποφασίζουν για όλες τις υπόλοιπες».

Θα το πάω όμως και ένα βήμα παρακάτω. Ο Άρης έχει έναν μεγαλομέτοχο αποδεδειγμένα ενδιαφερόμενο για την ομάδα με επαφές σε αρκετούς συλλόγους της Super League και όχι μόνο. Επίσης αποδεδειγμένα είναι ομάδα που αδικείται το φετινό πρωτάθλημα εξόφθαλμα. Τι όμως μπορεί να γίνει για αυτό;

Οι δρόμοι είναι δύο. Μένεις ως ο πέμπτος από τους τέσσερις που λόγω των οικονομικών μεγεθών εκτός από συγκλονιστικές περιπτώσεις θα είσαι στην απ΄ έξω ή οργανώνεις κάτι διαφορετικό. Και τι είναι αυτό το διαφορετικό που θα μπορείς να κάνεις; Να προσελκύσεις όλους τους υπόλοιπους και να ενώσεις τα συμφέροντά σου μαζί τους. Να είσαι πρωτοπόρος και κεφαλή σε μια πάλη για ισοτιμία και ισονομία που οι υπόλοιποι μεγάλοι δεν φέραν τόσα χρόνια -και δεν ήθελαν στην πραγματικότητα- να φέρουν.

Θέλοντας και μη, όσα καλά και να κάνει ο Θόδωρος Καρυπίδης στον Άρη, γνωρίζει και ο ίδιος ότι τα οικονομικά δεδομένα των υπολοίπων τεσσάρων είναι μεγαλύτερα. Όμως έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται για άτομο που θα δεχθεί την αδικία αδιαμαρτύρητα και γνωρίζει να κινείται στους χώρους.

Με μια τέτοια πρωτοβουλία, οργανώνοντας τους υπόλοιπους του πρωταθλήματος, έχεις την ελπίδα και τη μεγαλύτερη δυναμική για κάθαρση. Θα συναντήσεις δυσκολίες; Αρκετές. Οι πιθανότητες είναι λίγες; Είναι. Όμως ίσως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος ώστε ο Άρης να πάρει όσα δικαιούται. Τίποτα παραπάνω, όπως θέλουν οι άλλοι τέσσερις, τίποτα λιγότερο όπως παίρνει τώρα…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button