Απόψεις

Ανεβαίνει το επίπεδο, απαιτείται ετοιμότητα!

Η Γκόμελ αποδείχθηκε… χαμηλό εμπόδιο για τον Άρη, ο οποίος τώρα μπαίνει στα πιο δύσκολα μονοπάτια του Europa Conference League, έχοντας ως αντίπαλό του τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο “Θεός του πολέμου” θα αντιμετωπίσει μία πιο σοβαρή και πιο έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό σημαίνει ότι πρέπει η ομάδα να παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό αγωνιστικής και πνευματικής ετοιμότητας, δουλεύοντας ίσως και πάνω σε ένα διαφοροποιημένο πλάνο.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει από τον Χερμάν Μπούργος μία προτίμηση στο 4-4-2 και στους δύο αγώνες με την Γκόμελ, αλλά και στα περισσότερα φιλικά που έχουν δώσει οι κιτρινόμαυροι. Δεν αποκλείεται όμως σ’ αυτή τη φάση να υπάρξει μία αναθεώρηση και να μπει στο “παιχνίδι” το 4-2-3-1, μία ίσως πιο ισορροπημένη επιλογή, απέναντι στη Μακάμπι που σχεδόν πάντα γεμίζει περισσότερο τον άξονά της.

Φυσικά εκτός από το κομμάτι της διάταξης, στην επιλογή του οποίου σπουδαίο ρόλο θα παίξουν και τα πρόσωπα, με τους… καινούριους να δείχνουν ότι ακόμα δεν είναι 100% έτοιμοι. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δούμε μία επιλογή κυρίως σε πρόσωπα της περσινής ομάδας, πλην 3-4 εξαιρέσεων. Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες μέρες και κυρίως στις δοκιμές των τελευταίων προπονήσεων, ίσως ο Μπούργος δώσει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τί ακριβώς σκέφτεται.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button