ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Αλλάζει όνομα το Europa Conference League!

Η UEFA επιβεβαίωσε πως το Europa Conference League θα αλλάξει, τελικά, όνομα από τη μεθεπόμενη σεζόν!

Αλλάζει όνομα το Europa Conference League! Η UEFA επιβεβαίωσε πως σε θα μετονομαστεί σε UEFA Conference League, βγάζοντας, ουσιαστικά, το «Europa» από τη διοργάνωση.

Η UEFA εισήγαγε το Conference το 2021 ως την τρίτης κατηγορίας ευρωπαϊκή διοργάνωση κάτω από το Champions League και το Europa League. Έχει αποδειχθεί επιτυχημένη, με τη Ρόμα να σηκώνει τον πρώτο τίτλο το 2021-22 πριν τον κατακτήσει η Γουέστ Χαμ το 2022-23. Η διοργάνωση θα έχει νέο όνομα από τη σεζόν 2024-25, ωστόσο, όπως αποφάσισε -και ψήφισε- η εκτελεστική επιτροπή της UEFA την Τετάρτη.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων: «Η νέα διοργάνωση, που παρουσιάστηκε κάτω από την ομπρέλα ”Europa” στην αρχή του εμπορικού κύκλου 2021-24, καθιερώθηκε γρήγορα σε ένα ευρύ κοινό μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν.
Έρευνα μεταξύ οπαδών και εμπορικών εταίρων έδειξε ότι η αφαίρεση του ”Europa” από το όνομα θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξή της ως αυτόνομης διοργάνωσης και αυτή η προτεινόμενη αλλαγή εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Θα τεθεί σε ισχύ στον νέο κύκλο, από τη σεζόν 2024-25.

Μαζί με το UEFA Europa League, το UEFA Conference League θα συνεχίσει να προσφέρει ”ποδόσφαιρο την Πέμπτη το βράδυ” στους φιλάθλους σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button