Γενικά

Aποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Η Στουτγάρδη παρουσιάζει τη Mercedes-Benz CLE Cabriolet, την ανοικτή έκδοση της CLE Coupé. Ένα 4θέσιο ανοικτό αυτοκίνητο πιστό στο DNA της φίρμας.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Αν πιστεύετε πως τα κάμπριο είναι είδος προς εξαφάνιση, η Στουτγάρδη έχει διαφορετική άποψη και παρουσιάζει τη νέα Mercedes-Benz CLE Cabriolet.

Η γερμανική εταιρεία δείχνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει στα 4θέσια ανοικτά αυτοκίνητα κι έτσι, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της CLE Coupé βάζει στην κυκλοφορία την κάμπριο (ή Cabriolet όπως την ονομάζει) εκδοχή της.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Σε μόλις 20″, η υφασμάτινη οροφή της Mercedes-Benz CLE Cabriolet ανοίγει ηλεκτρικά με τη διαδικασία να γίνεται εν κινήσει με ταχύτητα έως 60 km/h

Με διαστάσεις 4,85 m x 1,86 x 1,42 m, η νέα Mercedes-Benz CLE Cabriolet προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις ενηλίκους επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους χώρο αποσκευών που φτάνει τα 385 lt. Αυτός περιορίζεται στα 295 lt αν θελήσουν να ανοίξουν την ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή, καθώς η αποθήκευσή της κλέβει χώρο από τις αποσκευές.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Στο εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz CLE Cabriolet, η εικόνα είναι αυτή στην οποία μας έχει συνηθίσει η φίρμα: Ποιοτικά υλικά, εξαιρετική συναρμογή και δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12,3 και 11,9 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων αντίστοιχα. Μάλιστα ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την κλίση της δεύτερης έτσι ώστε όταν η οροφή είναι ανοικτή να μην αντανακλά πάνω της το φως του ήλιου.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Επιπλέον, όπως κάθε κάμπριο που σέβεται τον εαυτό του η Mercedes-Benz CLE Cabriolet διαθέτει σύστημα ανεμοθώρακα Aircap για να κρατά τον αέρα έξω αλλά και σύστημα θέρμανσης Airscarf, που θερμαίνει τον αυχένα των επιβαινόντων.

Τέλος, τα δερμάτινα καθίσματα (διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό) έχουν ειδική επεξεργασία με επίστρωση που αντανακλά τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου, κάτι που περιορίζει τη θερμοκρασία τους κατά 12 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα απλά δερμάτινα καθίσματα.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Η νέα Mercedes-Benz CLE Cabriolet διατίθεται με πέντε κινητήρια σύνολα εκ των οποίων το ένα είναι ντίζελ και τα υπόλοιπα βενζίνης με ήπια υβριδική τεχνολογία. Αυτή περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 23 PS (17 kW) και 205 Nm.

Η CLE 220 d φορά κινητήρα ντίζελ 1.993 cc που αποδίδει 197 PS και 400 Nm. Στην έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.999 cc με 204 PS και 320 Νm (CLE 200) έχουμε δύο εκδοχές, μια με κίνηση στον πίσω άξονα και μια με τετρακίνηση (CLE 4MATIC).

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Mε κινητήρα ίδιας χωρητικότητας αλλά με άλλη χαρτογράφηση που αποδίδει 258 PS και 400 Nm ροπής, διατίθεται η CLE 300 4MATIC. Εδώ τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 6,6″ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h.

Την ίδια τελική ταχύτητα (ηλεκτρονική περιοριζόμενη) αλλά 4,7″ για το 0-100 km/h και εξαιρετικές ενδιάμεσες επιταχύνσεις έχει η κορυφαία έκδοση CLE 450 4MATIC. Εδώ ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 2.999 cc και απόδοση 381 PS και 500 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές της νέας Mercedes-Benz CLE Cabriolet αυτές στη Γερμανία ξεκινούν από τις €66.400 ευρώ για τη βασική έκδοση CLE 200 Cabriolet.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button