YellowRadio.grΜπάσκετ

Η έδρα πρέπει να κάνει τη διαφορά…

O Άρης έμαθε χθες το πρόγραμμα για το Eurocup της νέας σεζόν, μια διοργάνωση στην οποία έχει πολύ μεγάλες βλέψεις, κρατώντας το Παλέ… αλώβητο.

Πέρυσι (2025/26), οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να προκριθούν από τον όμιλο στον οποίο συμμετείχαν και αν δούμε την “ακτινογραφία” των αριθμών των “κιτρίνων” σε ό,τι αφορά την περασμένη σεζόν, θα διαπιστώσουμε πως τα εντός έδρας ματς ήταν “ζημιά” όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Ο Άρης γνώρισε πέντε ήττες σε 9 ματς, δηλαδή υπήρχαν αρνητικά αποτελέσματα σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια. Η σεζόν πέρυσι δεν άρχισε καλά και υπήρχαν διαφοροποιήσεις στον πάγκο και στο ρόστερ.

Η “χημεία” άργησε να “βρεθεί” και όλο αυτό έπαιξε τον ρόλο σε κάποια “στραβά” αποτελέσματα. Η ουσία είναι πως εάν ο Άρης δεν “πληγωνόταν” με πέντε ήττες στο “σπίτι” του, θα μπορούσε να “προχωρήσει” στο Eurocup. Φέτος, τα πράγματα θα πρέπει να είναι… αλλιώς στο Παλέ. Ο Άρης “φτιάχνει” ένα ποιοτικότερο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δυνατό με κινήσεις που “έρχονται”, στον πάγκο του έχει τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος στην έως τώρα προπονητική του πορεία τα έχει πάρει άκρως ικανοποιητικά και όλα αυτά έχουν φέρει (ακόμη μεγαλύτερο) ενθουσιασμό στον κόσμο. To Παλέ… κλασικά θα αποτελέσει εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για τους αντιπάλους, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν την αποστολή να εκμεταλλευτούν το “σπίτι” τους.

Η αξιοποίηση της δυναμικής του Παλέ είναι… απαραίτητη προκειμένου ο Άρης να μπορέσει να “πάει” όσο το δυνατόν ψηλότερα στον όμιλό του και να έχει καλύτερη διασταύρωση για την συνέχεια. Με λίγα λόγια, μπορεί να αποτελέσουν “κλειδί” οι επιδόσεις-νίκες στο Παλέ για μια διαφορετική σεζόν με πέρυσι, κατά την οποία (2025/26) ο Άρης είχε το έβδομο καλύτερο νούμερο (μαζί με Νεπτούνας και Σλασκ) όσον αφορά τις εντός έδρας νίκες, σε σύνολο 10 ομάδων στον όμιλο. Προφανώς, θα παίξουν ρόλο και οι επιδόσεις των εκτός έδρας αγώνων (σ.σ. στους οποίους πέρυσι ο Άρης είχε ρεκόρ 4-5) αλλά σε κάθε περίπτωση οι εντός έδρας απώλειες πολλές φορές “πονάνε” (και κοστίζουν) περισσότερο και οι κιτρινόμαυροι καλό θα είναι να τις… αποφύγουν στη διάρκεια της επόμενης σεζόν στο Eurocup.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button