H απόκτηση του Μπιρτς από τον Άρη έκανε “θόρυβο” και αρκετές ξένες ιστοσελίδες αναφέρθηκαν στην προσθήκη του Καναδού στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.
Όπως έγινε και στην Ιταλία… “Ο Άρης πραγματοποίησε μια μεταγραφή, που φέρνει εμπειρία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε επίσημα την άφιξη του Κεμ Μπιρτς, Καναδού σέντερ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2028”, έγραψαν μεταξύ άλλων στην Ιταλία και υπογράμμισαν:
“Ο Μπιρτς επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό την σεζόν 2016/17. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση για τον Άρη, ο οποίος προσθέτει έναν παίκτη με εμπειρία στην EuroLeague, το NBA καθώς και σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα”.
Και συμπληρώνουν στην Ιταλία: “Ο Μπιρτς έχει δοκιμαστεί σε ανταγωνιστικές ομάδες. Η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία ήρθε το 2015 με την Ουσάκ Σπόρτιφ στην Τουρκία, όπου επέδειξε τη φυσική του δύναμη και τις επιδόσεις του στα ριμπάουντ. Την επόμενη χρονιά, μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου έπαιξε στην EuroLeague και μοιράστηκε τα αποδυτήρια με τον Βασίλη Σπανούλη, νυν προπονητή του στον Άρη.
Αυτός ο δεσμός προσθέτει αξία στη νέα του ελληνική εμπειρία. Ο Μπιρτς επέστρεψε σε ένα οικείο περιβάλλον και με έναν προπονητή με τον οποίο είχε ήδη περάσει μια σεζόν ως συμπαίκτης. Είναι μια μεταγραφή που προσφέρει σταθερότητα στον Άρη για τις επόμενες σεζόν”.




