Διονύσης Αγγέλου στο Yellow Radio 101,7: “Γλυκόπικρη γεύση από το Eurocup – Είναι στα μέτρα μας η ΑΕΚ”
Ο άμεσος συνεργάτης του Ιγκόρ Μίλιτσιτς, Διονύσης Αγγέλου, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή “Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις” για το πρωτάθλημα, τα πλει οφ και τη διακοπή.
Όσα δήλωσε στον Γιάννη Δασκάλου:
Tο σχόλιο του για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος:
“Η ομάδα δεν έχει καμία σχέση το πως άρχισε με το πως τελείωσε, το ρόστερ ήταν διαφορετικό, οι προσθήκες που έγιναν έδωσαν ένα άλλο αέρα. Για εμάς ήταν αποκαρδιωτικό το πως πήγαινε η σεζόν, ειδικά μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου εντός έδρας. Τότε έγινε η αλλαγή του προπονητή που άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, καθώς και ο αποκλεισμός από το Eurocup ήταν σημαντική καμπή, αφού και εκεί κάναμε κάποιες κακές ήττες, αλλά φτάσαμε οριακά στο να μπούμε στην επόμενη φάση. Είχαμε και το μεγάλο σερί και τώρα πλέον είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να μπούμε στα πλει οφ και να τελειώσουμε την χρονιά όπως της αρμόζει”.
Αν κράτησε την ομάδα στις φουρτούνες τα αποδυτήρια:
“Κοίταξε, είναι πολύ σημαντικό πως οι σχέσεις των αθλητών είναι καλές και σε αυτό είναι πρωτίστως το ελληνικό στοιχείο, με μπροστάρη τον Λευτέρη Μποχωρίδη, που μετά από 8 σεζόν κρατάει τα αποδυτήρια”.
Ότι ο ρόλος του Μποχωρίδη είναι πιο σημαντικός από όσο φαίνεται:
“Προφανώς, είναι δίπλα σε όλους, ότι χρειάζονται όλα τα παιδιά πηγαίνουν σε αυτόν, νομίζω πως είναι ευλογία να τον έχουμε και όσο μας βοηθάει, η ομάδα θα προοδεύει μαζί του”.
Για τα αποδυτήρια:
“Αυτό οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στον Νίκο Ζήση, δηλαδή όποιος παίκτης ήταν να έρθει κοιτούσε από τα πρώτα πράγματα τον χαρακτήρα του και επίσης ήταν πολύ σημαντικό ότι ήταν σε όλη τη χρονιά δίπλα στα παιδιά. Έχει τον σεβασμό των καλαθοσφαιριστών, αλλά και όταν ασχολείται προσωπικά με τον καθένα, τους εμπνέει να μένουν πιστοί στο ομαδικό σύνολο και στο πλάνο της ομάδας”.
Αν μένει μία γλυκόπικρη γεύση στο τέλος:
“Είναι γλυκόπικρη η γεύση από το Eurocup που αποκλειστήκαμε επί της ουσίας με έναν τρόπο που η ομάδα δεν στάθηκε στο επίπεδο, αυτό έγινε και στο κύπελλο με διαφορά 10 ημερών. Για το πρωτάθλημα δεν μένει, γιατί η ομάδα ήταν έτοιμη να παλέψει και να κάνει το καλύτερο”.
Για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ:
“Η αξία της ΑΕΚ είναι δεδομένη, γιατί έφτασε στο final-4 μίας δύσκολης διοργάνωσης, έχει τον Σάκοτα ο οποίος έχει την δική του ιστορία και έχει τον σεβασμό μας με αυτά που έχει πετύχει. Πιστεύω πως μας ταιριάζει η ΑΕΚ, είναι στα μέτρα μας, στηρίζετε αρκετά στο ατομικό ταλέντο και εκεί μπορούμε αμυντικά να τους σταματήσουμε, θα δούμε και πως θα πάει το final 4, εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα με σχέση με την Ένωση”.
Αν βολεύει τον Άρη η διακοπή των τριών εβδομάδων:
“Μας βολεύει στην παρούσα φάση γιατί έχουμε τα προβλήματα τραυματισμών, όχι πολύ μεγάλους, αλλά μικροτραυματισμούς”.
Για τον τελικό του Eurocup:
“Πιστεύω πως θα αντιδράσει η Μπεσίκτας γιατί στο πρώτο παιχνίδι είδαμε μονόλογο της Μπουργκ, αλλά πλέον οι ομάδες με την περισσότερη αθλητικότητα είναι αυτές που έχουν τον πρώτο λόγο”.




