ΑΕΚ – Ηρακλής 100-87: Πήρε τη νίκη στη 4η περίοδο η Ένωση
Η ΑΕΚ ανέβασε τους ρυθμούς της στα τελευταία λεπτά, καταφέρνοντας να επικρατήσει του Ηρακλή με 100-87 , στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL.
Αρκετά δυναμικά ξεκίνησε ο Ηρακλής το ματς, παίρνοντας προβάδισμα οκτώ πόντων, με τον Έντλερ-Ντέιβις να σκοράρει δύο σερί τρίποντα (2-10). Ωστόσο, η ΑΕΚ έβγαλε άμεση αντίδραση, φέρνοντας το ματς στα ίσα, μετά από ένα 9-0 σερί (13-13). Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν σε διαδοχικές επιθέσεις και να μένουν κοντά στο σκορ. Ωστόσο, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στην επίθεση από τους Μπράου και Νάναλι, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (30-26).
Ο Ηρακλής έκανε το 30-30 στα πρώτα λεπτά του ματς, μετά από καλάθι του Ντάρκο Κέλι. Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρχαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ, με τον Νάναλι να δίνει λύσεις για την ΑΕΚ και τους γηπεδούχους να βρίσκουν στόχο από μακριά, πηγαίνοντας χέρι-χέρι στο σκορ (39-39). Λίγο λεπτά πριν το τέλος, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων, μετά από προσωπικές ενέργειες του Σμιθ (49-52). Ο Λεκαβίτσιους κατάφερε να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ, μετά από τρίποντο, αναγκάζοντας τον Λούκιτς να καλεί time out (54-52). Μετά τη διακοπή, ο Μωραϊτης τιμώρησε από την περιφέρεια το αμυντικό λάθος του Πετσάρσκι, με τον Ηρακλή να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντους (54-55).
Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε δυναμικά από τα αποδυτήρια και άσκησε μεγάλη πίεση στον Ηρακλή στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, καταφέρνοντας να ξεφύγει με επτά πόντους (66-59). Οι Θεσσαλονικείς προς το τέλος του δεκαλέπτου κατάφεραν να πλησιάσουν στον πόντο, με τους Μωραϊτη και Τσιακμά να διαμορφώνουν το 71-70. Ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει μπροστά στο σκορ, με τον Λεκαβίτσιους να ευστοχεί από την περιφέρεια (79-72).
Θρίλερ ήταν τα πρώτα λεπτά του τέταρτο δεκαλέπτου, με τον Ηρακλή να καταφέρνει να μειώνει στους δύο, στα μέσα του περιόδου, μετά από τρίποντο και βολές του Μωραϊτη (84-82). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε συνεχόμενα τρίποντα, με τους γηπεδούχους να πατάνε το γκάζι στην επίθεση και να παίρνουν τη νίκη με διψήφια διαφορά.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Αγραφιώτης, Λόρτος
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-26, 54-55, 79-72, 100-87




