Διεθνή

Λαπόρτα και Φοντ οι υποψήφιοι για την προεδρία της Μπαρτσελόνα

Δύο υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τελικά την προεδρία της Μπαρτσελόνα, καθώς ο Ζοάν Λαπόρτα και ο Βίκτορ Φοντ κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών στήριξης.

Ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε στις 5 Μαρτίου ότι αμφότεροι ξεπέρασαν το όριο των 2.337 υπογραφών που απαιτείται για τη συμμετοχή στις εκλογές.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, ο Λαπόρτα κατέθεσε τη Δευτέρα 8.170 υπογραφές, από τις οποίες οι 7.226 κρίθηκαν έγκυρες. Από την πλευρά του, ο Φοντ υπέβαλε συνολικά 5.144 υπογραφές, με τις 4.440 να επικυρώνονται.

Αντίθετα, ο Μαρκ Τσίρια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη για να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Παρότι κατέθεσε 2.844 υπογραφές στις 5 Μαρτίου, μόνο 2.247 αναγνωρίστηκαν ως έγκυρες, αριθμός μικρότερος από το απαιτούμενο όριο.

Οι δύο υποψήφιοι θα ξεκινήσουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες στις 6 Μαρτίου, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 13 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button