Καλάθης για διαφορά NBA και Euroleague: «Στις ΗΠΑ μπορεί ο παίκτης να απολύσει τον προπονητή, εδώ όχι»
Ο Νικ Καλάθης εξήγησε γιατί το NBA είναι πολύ περισσότερο μία λίγκα των παικτών σε σχέση με την Ευρωλίγκα.
Καλεσμένος στο podcast των EuroInsiders, ο Νικ Καλάθης, παίκτης της Μονακό και ένας από τους πιο έμπειρους γκαρντ της EuroLeague, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ΝΒΑ και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, εστιάζοντας στη δυναμική που έχουν οι παίκτες εντός της ομάδας.
«Συμφωνώ 100% πως το ΝΒΑ είναι η διοργάνωση των παικτών ενώ η Euroleague η διοργάνωση των προπονητών. Το ΝΒΑ είναι ελεγχόμενο από τους παίκτες, ξέρεις πόσα χρήματα θα πάρουν, ξέρεις είναι το κύριο θέμα, το «show».
Στην Ευρώπη ας πούμε ότι παίκτες και προπονητές είναι το ίδιο, είναι πιο πολύ ομάδα. Στο ΝΒΑ αν είσαι καλός παίκτης μπορείς να απολύσεις προπονητή, εδώ (στην Ευρώπη) δεν μπορείς», είπε μεταξύ άλλων.
Η τοποθέτηση του Καλάθη, που έχει περάσει τόσο από το ΝΒΑ όσο και από την ελίτ της EuroLeague, δίνει μια ειλικρινή ματιά στις διαφορετικές κουλτούρες των δύο μπασκετικών κόσμων, με το ΝΒΑ να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ατομικότητα και τον ρόλο του σταρ, και την Ευρώπη να παραμένει πιο «προπονητοκεντρική» και πειθαρχημένη.






