Ποδόσφαιρο

Ελλάδα – Δανία: Στόχος η τέταρτη και σπουδαία νίκη

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται απόψε (21.45) τη Δανία στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», με στόχο το δεύτερο τρίποντο στον όμιλο που μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Αυτό θα είναι το 16ο συνολικά παιχνίδι απέναντι στους Σκανδιναβούς και το 13ο σε επίσημη διοργάνωση. Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος της «γαλανόλευκης», αφού μετρά μόλις τρεις νίκες, έναντι οκτώ της Δανίας, ενώ τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Δανοί έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές μέσα στην Ελλάδα. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ήταν τον Οκτώβριο του 1997 στο ΟΑΚΑ, όταν η Εθνική, παρότι πίεσε, έμεινε στο 0-0 λόγω των εξαιρετικών επεμβάσεων του Πέτερ Σμάιχελ, πατέρα του σημερινού τερματοφύλακα της Δανίας, Κάσπερ.

Εκείνο το αποτέλεσμα στέρησε από την Ελλάδα την πρόκριση στο Μουντιάλ της Γαλλίας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button