Ποδόσφαιρο
Ροή ειδήσεων

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Αλέκου Σιώτη (pics+video)

Μια όμορφη εκδήλωση διεξήχθη σήμερα το πρωί στο πάρκο κάτω από το γήπεδο του Άρη, στη μνήμη του παίκτη των κιτρινόμαυρων, Αλέκου Σιώτη, που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για αρκετά χρόνια.

Την εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, διοργάνωσε το ΚΚΕ, του οποίου μέλος υπήρξε ο Αλέκος Σιώτης, έχοντας πολεμήσει στο Αλβανικό μέτωπο και αντισταθεί κατά τη διάρκεια της κατοχής στους κατακτητές. Το 1948 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, ενώ έζησε στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 2004 όταν έφυγε από τη ζωή, στα 87 του χρόνια.

Στον Άρη είχε αγωνιστεί στον χώρο του κέντρου, παίζοντας από πάρα πολύ μικρή ηλικία στην Α’ ομάδα, αφού καταγράφονται συμμετοχές του ήδη από τα 13 του χρόνια, ενώ βασικός γίνεται μετά το 1935, αγωνιζόμενος μέχρι το 1949 σε συνολικά 105 αγώνες. Ο Σιώπης αποτέλεσε την “πέτρα του σκανδάλου” κατά τη σεζόν 1945-46, όταν αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Αθηνών κατά την πρώτη φάση των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη, όπου ως βασικός κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τους κιτρινόμαυρους! Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ βασίστηκαν στην παρουσία του στον Απόλλωνα και προσπάθησαν να ακυρώσουν τους αγώνες του Άρη, ισχυριζόμενοι πως ήταν παράτυπη η μεταγραφή του. Τελικά η ΕΠΟ δικαίωσε τον Άρη και το πρωτάθλημα ήρθε και πάλι για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Στην εκδήλωση που έγινε στη μνήμη του Αλέκου Σιώτη μίλησε ο Άκης Αδάμ, μέλος του ΚΚΕ, ενώ στο τέλος υπήρξε και η αποκάλυψη μία τιμητικής πλάκας, στη μνήμη του, που τοποθετήθηκε στο πάρκο κάτω από το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button