Βασικά ΘέματαΜπάσκετ
Ροή ειδήσεων

Έβγαλε αντίδραση και έκανε «σεφτέ» απέναντι στον Προμηθέα (Άρης 86-75 Προμηθέας)

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη παρουσιάστηκε πιστή στις αρχές της και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ.

Με ορμή ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Άρης, που ανάγκασε τον Ηλία Παπαθοεδώρου να καλέσει πολύ νωρίς το πρώτο τάιμ άουτ της συνάντησης (8-0 στο 2′).

Η άμυνα ήταν συνεπέστατη και ο Ντε Τζούλιους έδωσε νωρίς νωρίς την πρώτη διψήφια διαφορά στον Άρη (11-0 στο 4′), με τον Καραγιαννίδη να πετυχαίνει 4 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα τον πρώτο πόντο του Προμηθέα, από τη γραμμή των βολών.

Ο Νόλεϊ έδωσε σημαντικές λύσεις στην πρώτη περίοδο και με τρίποντο από τη γωνία ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (20-7 στο 8′), για να «κλείσει» με 23-11 το δεκάλεπτο.

Παρόμοια η αρχή και στο δεύτερο, με τον Αμερικάνο να πρωταγωνιστεί και πάλι στην επίθεση (29-18 στο 13′), προτού μειώσουν οι φιλοξενούμενοι με ένα μικρό σερί 5-0 (29-23 στο 14′), στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Τζόρντον Βερνάντο.

Οι Πατρινοί μείωσαν μέχρι και στον πόντο (32-31 στο 17′), κάνοντας το παιχνίδι… ντέρμπι. Την απάντηση την είχε ο Βασίλης Τολιόπουλος, καθώς με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε και πάλι ένα μικρό προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» (36-31 στο 18′).

Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον Άρη να προσφέρει και θέαμα, στο 43-37.

Με τον Γιώργο Γκιουζέλη να «βρίσκει« το χέρι του πίσω από τα 6.75μ, ο Άρης διεύρυνε το προβάδισμα του (51-42 στο 23′), όμως η ομάδα του Παπαθεοδώρου δεν ήταν διατεθείμενη να εγκαταλείψει (53-47 στο 26′).

Η ένταση αποτέλεσε το κυριότερο χαρακτηριστικό της 3ης περιόδου, με τους δύο αντιπάλους να παραμένουν κοντά στο σκορ και τους καλαθοσφαιριστές τους να δίνουν αρκετές μονομαχίες, με τους διαιτητές να επιτρέπουν τις επαφές.

Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Ρόμπερτς έμελλε να διαμορφώσει το σκορ στο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν 62-53.

Σε διψήφια επίπεδα έφτασε ξανά το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα, με τον Ρόμπερτς να δίνει τον… τόνο στην επίθεση (67-56 στο 32′), με τον Ντε Τζούλιους να εκτελεί από μακριά για να έρθει η διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (70-56 στο 33′).

Από εκεί και έπειτα ο αγώνας πήρε την οριστική του μορφή, η οποία ήθελε τον Άρη στον έλεγχο του ρυθμού.

Μια «βόμβα» του Τολιόπουλου ξεσήκωσε και πάλι το Παλέ για το +15 (75-60 στο 36′) και όλα ήταν μια τυπική διαδικασία για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, που πήρε και διψήφια διαφορά, όπως μαρτυρά το τελικό 86-75.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button