Ποδόσφαιρο

Τριάρα της ΑΕΛ κόντρα στον Ηρακλή και σταθερά στην κορυφή!

Με δύο γκολ του Μωραΐτη και ένα του Πασά, η ασταμάτητη ΑΕΛ θριάμβευσε στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής με τον Ηρακλή – Φούρνοι Βενέτη (3-0), έκανε το 4/4 και καλπάζει εμφατικά προς την κορυφή!

Ετοιμοπόλεμη και με τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα της Λάρισας υποδέχθηκε τον «Γηραιό» στο AEL FC Arena για την πρώτη τους μεταξύ μονομαχία την φετινή σεζόν με φόντο την άνοδο, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται για πρώτη φορά με την καθοδήγηση του νέου τεχνικού, Θανάση Στάικου, αλλά και σωρεία απουσιών στις τάξεις τους.

Ο Ηρακλής – Φούρνοι Βενέτη δεν είχε γευτεί την χαρά της νίκης στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος την φετινή σεζόν, το «ηλεκτροσόκ» στην άκρη του πάγκου είχε ήδη πραγματοποιηθεί και ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας θα αποτελούσε μονόδρομο, ώστε να επιστρέψουν τα χαμόγελα.

Ωστόσο, τα δύσκολα για τους φιλοξενούμενους άρχισαν από νωρίς. Μόλις στο 4ο λεπτό, Τριμμάτης και Μούργος συνεργάστηκαν εξαιρετικά από την δεξιά πλευρά, o τελευταίος έκανε την σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής και ο «ιπτάμενος» Μωραΐτης άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά, με την ΑΕΛ να μπαίνει στη θέση του οδηγού!

Το AEL FC Arena σηκώθηκε από νωρίς… στο πόδι και το παιχνίδι είχε ήδη πάρει την μορφή που επιζητούσε η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη. Οι σκληρές μονομαχίες, ιδιαίτερα στον χώρο του κέντρου, διαδεχόταν η μία την άλλη, όμως οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν αυτοί που έβγαιναν νικητές στην πλειοψηφία τους, δείγμα της συγκέντρωσης με την οποία παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Αν και ο τομέας της δημιουργίας φάσεων δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος. Ο Ηρακλής – Φούρνοι Βενέτη προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν κατάφερε να «πατήσει» με συνέπεια στην περιοχή του Πεντρέου και περιορίστηκε μόνο σε δύο μακρινά σουτ, από Ντουκουρέ και Χριστοδουλόπουλο αντίστοιχα, που δεν ανησύχησαν.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Παπαγεωργίου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την άτσαλη απομάκρυνση του Παπασάββα και πήρε την κεφαλιά προ κενής εστίας, σημαδεύοντας ωστόσο πάνω από τα δοκάρια.

Παρόλα αυτά, ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει ο Παπαγεωργίου, το πέτυχε ο Μωραΐτης λίγα λεπτά αργότερα! Μερικά μέτρα κενού χώρου έξω από την περιοχή ήταν αρκετά για εκείνον ώστε να επιχειρήσει ένα ασύλληπτο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Γιαννίκογλου και την ΑΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων!

Στην επανάληψη, ο Θανάσης Στάικος, εμφανώς προβληματισμένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο μέρος, προχώρησε σε αλλαγές, με στόχο να κάνει πιο επιθετικογενές στο σχήμα του Ηρακλή – Φούρνοι Βενέτη.

Η κατοχή της μπάλας πέρασε στους φιλοξενούμενους, ωστόσο η άμυνα της ΑΕΛ δεν επέτρεψε ρήγματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι διάδρομοι στον χώρο του κέντρου να είναι ερμητικά κλειστοί και ο ρυθμός του αγώνα να μειώνεται αισθητά.

Οι αλλεπάλληλες σέντρες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για τον «Γηραιό», ο οποίος ουσιαστικά απείλησε πραγματικά την άμυνα των γηπεδούχων μόνο για μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 53′ η μπάλα στρώθηκε στον Τσιριγώτη αλλά εκείνος σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Με ό,τι και αν δοκίμασε επιθετικά ο Ηρακλής – Φούρνοι Βενέτη, δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ΑΕΛ. Μάλιστα, η υπόθεση νίκη «κλείδωσε» οριστικά στο 80ο λεπτό, με τον Πασά να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να εκτελεί από κοντά τον Γιαννίκογλου, διαμορφώνοντας το 3-0 και ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την μεστή εμφάνιση των Λαρισαίων.

Ακολούθησαν ορισμένοι διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο πάγκων, με αφορμή τη φάση του τρίτου γκολ, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα και, με τον νικητή πλέον να έχει κριθεί, τα εναπομείναντα λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΛ στο 4/4, η οποία… καλπάζει εμφατικά προς την κορυφή, ενώ από την άλλη, ο Ηρακλής – Φούρνοι Βενέτη συνεχίζει να αγνοεί την νίκη, χάνοντας από νωρίς έδαφος στον φετινό μαραθώνιο για την επιστροφή στη Super League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Τριμμάτης, Βαφέας, Στάμου (77′ λ.τ Ηλιάδης), Κοσσονού, Μπαριέντος, Οικονόμου (60′ λ.τ Γιαξής), Κ. Παπαγεωργίου (70′ Παναγιωτίδης), Πασάς, Μούργος (77′ Παπαδόπουλος), Μωραΐτης (70′ Ακόστα).

Ηρακλής (Στάικος): Γιαννίκογλου, Κιβρακίδης (64′ Κούστα), Καλουτσικίδης, Τασουλής (46′ Κυνηγόπουλος), Παπασάββας, Χάμοντ, Αναστασίου, Ντουκουρέ (83′ Πατράλης), Διαμαντής, Χριστοδουλόπουλος (46′ Τσιντώνης), Τσιριγώτης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button