ΑπόψειςΒασικά ΘέματαΜπάσκετ

Το ποδήλατο δεν ξεχνιέται…

Ο Άρης πήρε την πραθενική ευρωπαϊκή του νίκη για τη φετινή σεζόν, δείχνοντας αρκετά σημαντικά, για τη συνέχεια της χρονιάς, στοιχεία.

Η αγωνιστική περίοδος 2024/25 ξεκίνησε με ορισμένα προβλήματα, τα οποία υποχρέωσαν τον μπασκετικό Άρη να βγει εκτός ρυθμού από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της προετοιμασίας.

Τα αποτελέσματα των φιλικών (τα οποία έχουν ελάχιστη σημασία), σε συνδυασμό με τις 5 ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, σκόρπισαν άγχος και αμφιβολίες στο φίλαθλο κοινό, αναφορικά με τις φετινές βλέψεις της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μέσα στον σύλλογο άπαντες πίστευαν στις δυνατότητες της και υπό αυτές τις συνθήκες οι «κιτρινόμαυροι» ταξίδεψαν στο γραφικό Πανεβέζις, για να αντιμετωπίσουν την τοπική Λιετκαμπέλις, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Eurocup.

Στην πραγματικότητα, πολλά στοιχεία του φετινού Άρη προσιδιάζουν στις ομάδες των τελευταίων τριών χρόνων, κάτι που φάνηκε από την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση, όμως πάντα τα θετικά τονίζονται έπειτα από ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα έδειξε την ίδια αυταπάρνηση και προσήλωση στην άμυνα, με τη διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες να βρίσκεται στην αυτοπεποίθηση και τον προπονητή της ομάδας να αναφέρει πως έτσι «χτίζεται» ο χαρακτήρας του συνόλου, εμπιστευόμενος μια ομαλή διαδικασία.

Το τελικό 74-92 ήρθε με προσπάθεια από ολόκληρη τη δωδεκάδα των παικτών, αλλά και από σωστό διάβασμα του τεχνικού τιμ, την ώρα που κάθε αθλητής ακόμα και από τον πάγκο προσπαθούσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, εμψυχώνοντας σε κάθε κατοχή.

Ο Τολιόπουλος θύμισε τον… γνωστό του εαυτό, ο Μποχωρίδης ήταν τρομερός και στις δύο πλευρές του γηπέδου και με τον Χατζηδάκη να παλεύει για όλες τις μπάλες, προσφέροντας λύσεις (και) επιθετικά, ο Άρης πανηγύρισε ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο ποδηλατοδρόμιο, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η Λιετκαμπέλις.

Ό,τι και αν ειπώθηκε ή γράφτηκε στην αρχή της σεζόν μπορεί να σχολιαστεί, να γίνει αντικείμενο συζήτησης, όμως αυτό που φάνηκε χαρακτηριστικά από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ, είναι πως ο Άρης θα πορευτεί και φέτος πάνω στα ίδα θεμέλια.

Ο κόσμος βρέθηκε στο «Nick Galis Hall» τόσο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όσο και στις ευρπωαϊκές κόντρες, ταξιδεύοντας -προς το παρόν- σε Βενετία και Πανεβέζις, αναβιώνοντας εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν και την περσινή σεζόν, η οποία σε μεγάλο βαθμό μας «καλοέμαθε».

Η νοοτροπία ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκεί για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, που απέδειξε στο ιδανικό σκηνικό του Ολυμπιακών διαστάσεων ποδηλατοδρομίου της «Kalnapilo Arena», πως το ποδήλατο δεν ξεχνιέται…

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button