Βασικά ΘέματαΜπάσκετ

Πετούσε φωτιές με ηγέτη Μποχωρίδη (Λιετκαμπέλις 74-92 Άρης)!

Ο Άρης πέρασε με μεγάλη επιτυχία από το Πανεβέζις, επικρατώντας με άνεση επί της Λιετκαμπέλις και πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό Eurocup.

Με 6 πόντους από τον Τζέιμς Μπανκς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Άρη, σε ένα κλειστό παιχνίδι (6-6 στο 3′), με το πρώτο τηλεοπτικό τάιμ άουτ να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με 10-8 στα μέσα της πρώτης περιόδου.

Το τρίποντο του Βασίλη Τολιόπουλου έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (10-11 στο 7′), για να το ξανακάνει στην αμέσως επόμενη φάση δίνοντας προβάδισμα με 10-14.

Με δύσκολο τρίποντο στη λήξη του χρόνου ο Γκιουζέλης διεύρυνε το προβάδισμα, για να απαντήσει με 4 συνεχόμενες βολές ο Καλαϊτζάκης (16-17 στο 9′).

Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου έμελλε να διαμορφωθεί από το drive του Βασίλη Τολιόπουλου, με τις ομάδες να πηγαίνουν στους πάγκους στο 16-19.

Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να δίνει σκορ από το τρίποντο και τον Ρόουλ Άλκινς να ευστοχεί από κοντά, οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 6, για να έρθει ο Λευτέρης Μποχωρίδης να ευστοχήσει από το τρίποντο για τη μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού (20-29 στο 13′).

Με υποδειγματική επίθεση και ασίστ του Χατζηδάκη στον Άλκινς, που τελείωσε με κάρφωμα, ήρθε η πρώτη διψήφια διαφορά του αγώνα, σε ένα κρεσέντο του Άρη και στις δύο πλευρές του γηπέδου (20-31 στο 14′).

Οι κυριότερες λύσεις για τη Λιετκαμπέλις ήρθαν από τη γραμμή των βολών, από όπου αποδείχθηκαν αλάνθαστοι, με τον Ρουπστάβιτσιους να μειώνει ακόμα περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο (28-33 στο 17′).

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πέτυχε το δεύτερο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες, αποκαθιστώντας τη διψήφια διαφορά (30-40 στο 19′).

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-42 και τον Άρη να παίρνει διψήφια διαφορά.

Η ομάδα του Τσάνακ προσπάθησε να «μαζέψει» τη διαφορά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (38-44 στο 21′), όμως αυτή τη φορά οι επιθετικές λύσεις ήρθαν από τη ρακέτα και συγκεκριμένα από τους Μπανκς και Ρόμπερτς (40-49 στο 23′).

Οι Λιθουανοί συνέχισαν με το απόλυτο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (21/21 από τα 4.5 μέτρα), όμως η άμυνα ήταν πάντα εκεί και με κορυφαίο τον Λευτέρη Μποχωρίδη βρέθηκαν τα εύκολα καλάθια (45-57 στο 26′).

Δια χειρός Μάνου Χαζηδάκη ήρθε το μεγαλύτερο προβάδισμα της συνάντηση (46-61 στο 27′), ενώ ο Τολιόπουλος αποφάσισε να το διευρύνει λίγο πιο μετά (48-64 στο 28′).

Τη σκυτάλη πήρε ο τρομερός Λευτέρης Μποχωρίδης, που με έμμεσο τρίποντο έκανε το 48-67.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μιμήθηκε τον γκαρντ του Άρη και μείωσε σε 54-67, πριν πάρει το… όπλο του ο Βασίλης Τολιόπουλος, διαμορφώνοντας σε «νεκρό» χρόνο το 55-70, με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της 4ης περιόδου ήρθε και το +20, με τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων» να εκτελεί ξανά από τα 6.75μ.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε ο Άρης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων (65-78 στο 34′), που ποτέ ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα.

Ο Ντε Τζούλιους ανέλαβε δράση τόσο με ντράιβ όσο και με σουτ από την περιφέρεια (70-89 στο 38′).

Τελικά η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το 74-92 και τον Άρη να παίρνει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη τη φετινή σεζόν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button