Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Πρόκληση το παιχνίδι με την Αγγλία»

Τι δήλωσε ο προπονητής της Ελλάδας ενόψει του μεγάλου αγώνα στην Αγγλία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα παιχνίδια με Αγγλία και Ιρλανδία στις 10 και 13 Οκτωβρίου για το Nations League άρχισε για την Εθνική ομάδα που ξεκίνησε την προετοιμασία της.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με τους Άγγλους ως το «πιο δύσκολο στον όμιλο» και ως «πρόκληση» για την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στην απουσία του Φώτη Ιωαννίδη και στη χρησιμοποίηση των Μουζακίτη, Κωστούλα από τον Μεντιλίμπαρ στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού λέγοντας “μπράβο” στον τεχνικό των “ερυθρόλευκων”.

Οι δηλώσεις του:

«Όπως είναι το πρόγραμμα δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη επιλογή, έχουμε κάποιες εμπειρίες από τα προηγούμενα παιχνίδια, κάποιες αναλύσεις που θα κάνουμε. Θα παίξει ρόλο η προετοιμασία γιατί παίζουμε με μία από τις top ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι ένα κίνητρο παραπάνω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι.

Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι το αντιμετωπίζουμε σαν ένα απλό παιχνίδι, ένα σοβαρό παιχνίδι με μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις φτάνει στο τέλος, είναι τοι φαβορί στο γκρουπ που αγωνιζόμαστε και είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε και είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς.

Για την απουσία του Χάρι Κέιν: Αν δείτε το ρόστερ της Αγγλίας δε νομίζω ότι αγχώνεται πολύ ο προπονητής τους γιατί να αγχώνομαι εγώ, έχω ήδη τα δικά μου θέματα.

Για το ενδεχόμενο να κληθεί άλλος επιθετικός μετά τον τραυματισμό του Ιωαννίδη: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη να κληθεί άλλος επιθετικός, υπάρχει ο Παυλίδης και ο Δουβίκας. Έχουμε στο ρόστερ 21 ποδοσφαιριστές συν τους τερματοφύλακες, αυτή τη στιγμή αν είναι όλα καλά δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή.

Για τον αγώνα με την Αγγλία: Έχουμε τον εγωισμό μας, είμαστε δύο ομάδες που προηγούνται στο γκρουπ, το παιχνίδι έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο επειδή παίζουμε με την Αγγλία αλλά και βαθμολογική σημασία για εμάς για την εξέλιξη του γκρουπ. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε καλά γιατι όχι.

Για την απουσία του Ιωαννίδη: Έχουμε τον Παυλίδη και τον Δουβίκα που παίζουν στην ίδια θέση. Η απώλεια του Φώτη είναι μεγάλη γιατί έδειξε και στα δύο παίξαμε τα γκολ του έπαιξαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των παιχνιδιών, να του ευχηθούμε να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και ο Παυλίδης και ο Δουβίκας παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και μπορούν να ανταποκριθούν καλά.

Για την παρουσία 4.00 Ελλήνων στο παιχνίδι της Αγγλίας. Είναι σημαντικό αλλά δεν είναι περίεργο είναι και λογικό. Οι Έλληνες είναι παντού, αγαπάνε το ποδόσφαιρο, αγαπάνε την ομάδα δεν είναι καθόλου περίεργο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε αντάξιοι των απαιτήσεων που έχουν όλοι από εμάς και να μην τους απογοητεύσουμε.

Τι διαφορετικό περιμένει από την ομάδα: Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια υπήρχαν πράγματα που δεν ήταν καλά, κάποια που ήταν. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, εγώ σαν προπονητής περιμένω να υπάρχει μόνιμα μια βελτίωση. Ο μόνος τρόπος να βελτιώνεται μια Εθνική ομάδα είναι μέσα από τα παιχνίδια, δεν έχουμε πολυτέλεια χρόνου να δουλέψουμε κάποια πράγματα στην προπόνηση αλλά το επίπεδο των παικτών είναι υψηλό και ενδεχομένως μπορεί να κάνουμε περισσότερα πράγματα μέσα από τις αναλύσεις και μέσα από τα παιχνίδια. Περιμένω σε κάθε παιχνίδι κάποια πράγματα να είναι καλύτερα ή τουλάχιστον να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι είχαν στα προηγούμενα.

Για το αν έχει στο μυαλό του περιπτώσεις όπως ο Μουζακίτης: Έχουμε αρκετά παιδιά, όπως ο Ζαφείρης, τα δύο παιδιά του Ολυμπιακού που το τελευταίο διάστημα μονοπωλούν το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον εδώ στην Ελλάδα και χαίρομαι γι’ αυτό το πράγμα και σίγουρα μπράβο και στον προπονητή του Ολυμπιακού που τους δίνει χρόνο συμμετοχής και σε παιχνίδια ιδιαίτερα δύσκολα και πολύ μεγάλης σημασίας για την ομάδα και αυτά τα παιδιά ανταποκρίνονται καλά. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες για νέα παιδιά δεν είναι εύκολες είναι σπάνιες γιατί οι μεγάλες ομάδες συνήθως έχουν τεράστιες απαιτήσεις, αποτελεσματα και πρέπει οι ίδιοι να συνεχίσουν να δικαιώνουν τον προπονητή τους. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικά στελέχη για την Εθνική Ελπίδων αλλά σίγουρα είναι κάτι πολύ θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν νέα παιδιά”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button