Απόψεις
Ροή ειδήσεων

Οι εναλλακτικές λύσεις, η νοοτροπία, τα ντέρμπι και η πρόκριση

Ο Άρης έδωσε χθες το πρώτο φετινό του παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας με 0-1 του Εθνικού, παίρνοντας την πρόκριση για τους “16”, έχοντας μία εικόνα κάτω του μετρίου.

Από το χθεσινό παιχνίδι δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κρατήσεις, όσον αφορά τη θετική πλευρά, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς αν ήταν απέναντι ένας δυνατότερος αντίπαλος, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.

1. Ο Άκης Μάντζιος έδωσε χθες την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής να παίξουν, ελάχιστοι όμως ήταν αυτοί που άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Όταν… γκρινιάζεις γιατί δεν σε χρησιμοποιεί πολύ ο προπονητής και τελικά έρχεται ένα ματς που σε βάζει, δεν μπορείς να δείχνεις αυτήν την εικόνα. Σίγουρα η διαφορά ποιότητας μεταξύ των βασικών επιλογών και των εναλλακτικών δείχνει μεγάλη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί όσα είδαμε χθες.

2. Όταν έχεις απέναντί σου έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, που αγωνίζεται δύο κατηγορίες πιο κάτω από εσένα, ο τρόπος που μπαίνεις στο γήπεδο είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν επιτρέπεται να δίνεις το δικαίωμα στην ομάδα που έχεις απέναντί σου να πιστέψει ότι μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Είσαι σοβαρός, “καθαρίζεις” το ματς και στη συνέχεια κάνεις διαχείριση, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Άρης. Ο μόνος παίκτης που έδειξε να αντιλαμβάνεται τι έπρεπε να κάνει στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Νταρίντα και αυτό λέει πολλά.

3. Αν ένα παιχνίδι είναι ανάμεσα σε δύο ντέρμπι, πάντα είναι δύσκολη η διαχείριση για προπονητή και ποδοσφαιριστές, καθώς η κρισιμότητα των αγώνων, πριν και μετά, είναι μεγάλη. Όποιος είδε το ντέρμπι του προηγούμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό και το χθεσινό ματς του Κυπέλλου με τον Εθνικό, είδε δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Και αυτό δεν ήταν μόνο απόρροια των πολλών αλλαγών που πραγματοποίησε Μάντζιος, αλλά και του διαφορετικού τρόπου που αντιμετωπίζουν τα ντέρμπι, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές του Άρη.

4. Στο τέλος αυτό που μένει είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και αυτό μετράει. Γιατί στο παρελθόν είναι πολλά τα παραδείγματα ομάδων που έπεσαν θύματα εκπλήξεων στο θεσμό του Κυπέλλου, όπως και ο Άρης φυσικά. Η συγκεκριμένη διοργάνωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κληρώσεις που θα έχεις και πάντα είναι πιο βατή σε σχέση με το Πρωτάθλημα, Φτάνει να μην γίνεται αυτοσκοπός και σε αποπροσανατολίζει από τους στόχους που πρέπει να έχεις…

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button