ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Champions League: Φουλ δράση για τρίτη ημέρα

Με έξι αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η 1η αγωνιστική στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Φουλ δράση για τρίτη ημέρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς η 1η αγωνιστική χωρίστηκε στα τρία. 

Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα

Για να βρεθεί στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, στην τέταρτη συνολικά συμμετοχή του, ο Ερυθρός Αστέρας απέκλεισε στα πλέι οφ με συνολικό σκορ 3-2 την Μπόντο Γκλιμτ. «Είμαι περήφανος για τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτός ήταν ο στόχος μας. Πάντα είναι δύσκολο όταν ξεκινάς από τα προκριματικά. Παλέψαμε για αυτό και θέλαμε να είμαστε με τους καλύτερους. Η Μπενφίκα είναι μια τεράστια ομάδα και δεν θέλω να ξοδέψω λέξεις. Ό,τι κι αν πω, ξέρω πως δεν είναι αρκετό. Δεν θα συμφωνήσω πως βρίσκονται σε κρίση, έχουν ενέργεια με τον νέο τους προπονητή» ήταν το σχόλιο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.  Οι Πορτογάλοι χρειάστηκε να αλλάξουν νωρίς στη σεζόν προπονητή, λόγω της κακής αρχής στο πρωτάθλημα, με τον Μπρούνο Λάζε να αντικαθιστά τον Ρότζερ Σμιντ. Ο Λάζε είχε οδηγήσει την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2019-20, χωρίς να περάσει από τη φάση των ομίλων και με απολογισμό δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Η φετινή συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η 19η συνολικά και 14η στις 15 τελευταίες σεζόν. Στα αγωνιστικά, παραμένουν στα εκτός οι Φρέντρικ Αουρσνές, Τιάγο Γκουβέια και Ρενάτο Σάντσες.

Πιθανές ενδεκάδες 

Ερυθρός Αστέρας: Γκλαζέρ – Μίμοβιτς, Σπάγιτς, Ντικά, Σεόλ – Ιβανιτς, Ράντονιτς, Κρούνιτς, Ολαγίνκα – Ντουάρτε.

Μπενφίκα: Τρούμπιν – Μπα, Οταμέντι, Α. Σίλβα, Καρέρας – Ορκούκ Κοκτσού, Φλορεντίνο, Ρολχέισερ, Ντι Μαρία, Ακτούρκογλου – Παυλίδης

Φέγενορντ – Λεβερκούζεν

Η Φέγενορντ πήρε απευθείας το εισιτήριο για τη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στη 2η θέση που κατέλαβε πέρυσι στο πρωτάθλημα Θα αντιμετωπίσει εντός έδρας Λεβερκούζεν, Σάλτσμπουργκ, Σπάρτα Πράγας, Μπάγερν και εκτός Χιρόνα, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Λιλ. «Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά, αλλά θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Είναι λογικό να χρειαζόμαστε χρόνο. Αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές Γερμανίας, οπότε γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι το έργο μας. Θα χρειαστούμε τη στήριξη των οπαδών μας», επισήμανε ο προπονητής Mπρίαν Πρίσκε. Πέρυσι η Λεβερκούζεν σάρωσε τα πάντα εντός Γερμανίας και λίγο έλειψε να κλείσει τη σεζόν με τρεμπλ, αλλά στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, έχασε από την Αταλάντα. Επόμενοι αντίπαλοι στο θεσμό είναι εντός έδρας οι Μίλαν, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Σπάρτα Πράγας και εκτός έδρας οι Μπρεστ, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης. «Ξέρουμε ότι η Φέγενορντ δεν θα μας χαρίσει τίποτα και ότι η ατμόσφαιρα στο Ντε Κάιπ είναι απίστευτη. Δεν έχω παίξει ποτέ στη Φέγενορντ, αλλά έχω ακούσει από φίλους μου τι θα συναντήσουμε εκεί. Δεν πρέπει να τους δώσουμε ελπίδες, θα πρέπει να είμαστε σταθεροί» σχολίασε ο Γκρανίτ Τσάκα.

Πιθανές ενδεκάδες 

Φέγενορντ: Βέλενροϊτερ – Λοτόμπα, Τράουνερ (Μπέιλεν), Χάντσκο, Σμολ – Ζιτσέλ, Ζερούκι– Τίμπερ, Μπέομ Χουάνγκ, Παϊσάο – Χιμένες.

Λεβερκούζεν: Χραντέσκι – Ταπσόμπα, Τα, Μουκιέλε – Φρίμπονγκ, Τσάκα, Γκαρσία, Γκριμάλντο – Βιρτς, Αντλί – Μπονιφάς.

Αταλάντα – Άρσεναλ

Οι Ιταλοί έκαναν σπουδαία σεζόν πέρυσι και έφτασαν στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας μάλιστα στον τελικό με εντυπωσιακό τρόπο της εξαιρετικής Λεβερκούζεν. Εκτός από την Άρσεναλ, παίζει με Σαχτάρ Ντονιέτσκ (εκτός), Σέλτικ (εντός), Στουτγάρδη (εκτός), Γιουνγκ Μπόις (εκτός), Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), Στουρμ Γκρατς (εντός) και Μπαρτσελόνα (εκτός). «Στα προηγούμενα χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει πολλές σπουδαίες ομάδες και σταθήκαμε ανταγωνιστικά. Το κάναμε και στο σούπερ καπ με τη Ρεάλ, πρέπει να παίξουμε χωρίς τον παραμικρό φόβο και αυτό θα κάνουμε και με την Άρσεναλ. Είναι μια φανταστική ομάδα, μπορούμε όμως να την κοντράρουμε» είπε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι για τον οποίο δεν είναι διαθέσιμοι οι τραυματίες Μπεν Γκόντφρεϊ, Ραφαέλ Τολοΐ, Τζόρτζιο Σκαλβίνι και Τζιανλούκα Σκαμάκα. Πέρα από την Αταλάντα, η Άρσεναλ, που την προηγούμενη σεζόν… κυνήγησε ως το τέλος τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τελικά έμεινε δεύτερη στην Πρέμιερ Λιγκ, θα παίξει με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Σαχτάρ, Ίντερ, Σπόρτινγκ, Μονακό, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Τζιρόνα. Ο Μικέλ Αρτέτα δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ρικάρντο Καλαφιόρι, Κίεραν Τίρνι, Μάρτιν Έντεγκααρντ, Τακεχίρο Τομιγιάσου και Μικέλ Μερίνο.

Πιθανές ενδεκάδες

Αταλάντα: Καρνεσέκι – Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς – Μπελανόβα, Έντερσον, Ντε Ρόον,  Ρουτζέρι – Πάσαλιτς– Λούκμαν, Ρετέγκι.

Άρσεναλ: Ράγια- Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ- Ράις, Πάρτεϊ (Νουανέρι), Ζορζίνιο – Σακά, Χάβερτς, Στέρλινγκ.

Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία

Από γερμανική ομάδα έμεινε έξω πέρσι στα προημιτελικά (Ντόρτμουντ), δύο γερμανικές ομάδες θα κληθεί να αντιμετωπίσει φέτος στη League Phase η Ατλέτικο. «Όλα είναι θετικά. Πρέπει να κερδίσεις, δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις. Είδαμε πώς ξεκίνησαν οι δυνατές ομάδες και μας καλεί όλους να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Είδα το Μίλαν – Λίβερπουλ, ένα διασκεδαστικό ματς. Θα δούμε ένα πιο διασκεδαστικό Τσάμπιονς Λιγκ για τον κόσμο, γιατί οι ομάδες πρέπει να κερδίζουν, οι ισοπαλίες είναι χρήσιμες μέχρι ένα σημείο και θα πρέπει να ανταγωνιστούμε σκληρά. Όλες οι ομάδες έχουν μεγαλώσει πολύ στην Ευρώπη και θα μας δημιουργήσουν δυσκολίες» σχολίασε για τη νέα μορφή της διοργάνωσης ο Ντιέγο Σιμεόνε. Στη League Phase οι «ροχιμπλάνκος» θα παίξουν και με Μπενφίκα, Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Σπάρτα Πράγας, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Λεβερκούζεν και Σάλτσμπουργκ. Η Λειψία είναι σταθερά παρούσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τη σεζόν 2019-20 και μετά. Πέρυσι και πρόπερσι αποκλείστηκε στους «16» από Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ αντίστοιχα. Η συνέχεια φέτος είναι εντός έδρας με Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Άστον Βίλα, Σπόρτινγκ Λις και εκτός έδρας με Σέλτικ, Ίντερ, Στουρμ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ουεντραόγκο και Σλάγκερ.

Πιθανές ενδεκάδες 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ – Μάρκος Γιορέντε, Λε Νορμάντ, Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Ροδρίγο Ρικέλμε – Ντε Πολ, Κόκε, Λίνο – Γκριεζμάν, Άλβαρες.

Λειψία: Γκουλάτσι – Χερτράουντα, Ορμπάν, Λουκεμπά – Χένριχς, Καμπλ, Χαϊντάρα, Ράουμ – Σίμονς – Σέσκο, Οπέντα.

Μονακό – Μπαρτσελόνα

Αυτή θα είναι η δέκατη παρουσία της Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου επιστρέφει μετά το 2018. Ήταν στον τελικό του 2004, όπου έχασε από την Πόρτο και μετράει άλλες τρεις παρουσίες μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού (1993, 1997, 2017). Φέτος στη League Phase θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Μπαρτσελόνα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ερυθρό Αστέρα, Μπολόνια, Μπενφίκα, Άρσεναλ, Άστον Βίλα και Ίντερ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κουλιμπαλί, Ντιοπ και Μαγιέσκι  ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καμαρά. Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα που μετράει μόνο νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα και μάλιστα έχοντας και μία πολύ παραγωγική επίθεση που έχει σκοράρει 17 γκολ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Ο Χάνσι Φλικ δεν υπολογίζει τους Όλμο, Κρίστενσεν, Αραούχο, Μπερνάλ, Ντε Γιονγκ, Γκάβι και Λόπες. 

Πιθανές ενδεκάδες

Μονακό: Κεν – Βάντερσον, Κέρερ, Σαλίσου, Ενρίκε – Ζακαρία, Λ. Καμαρά – Γκολόβιν, Ακλιούς, Μπεν Σεγκίρ – Εμπολό.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπαλντέ – Πέδρι, Κασαδό – Γιαμάλ, Ραφίνια, Φεράν Τόρες – Λεβαντόφσκι.

Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς

Η Μπρεστ ήταν η μεγάλη έκπληξη του γαλλικού πρωταθλήματος πέρυσι, καθώς κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή της απευθείας στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Το φετινό ξεκίνημα, βέβαια, δεν είναι ανάλογο καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετράει μόλις μία νίκη έχοντας μονάχα τρεις βαθμούς. Αυτή δεν θα είναι μονάχα η πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά και γενικότερα η παρθενική της παρουσία στην Ευρώπη. Θα αντιμετωπίσει, εκτός από τη Στουρμ, και τις Σάλτσμπουργκ, Λεβερκούζεν, Σπάρτα Πράγας, Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν, Σαχτάρ και Ρεάλ Μαδρίτης.  Η Στουρμ Γκρατς επέστρεψε στην κορυφή του αυστριακού πρωταθλήματος μετά τη σεζόν 2010-11 σπάζοντας έτσι την κυριαρχία της Σάλτσμπουργκ. Μετά από 23 χρόνια και το… μακρινό 2001, επιστρέφει στη φάση των ομίλων. Πέρα από τους Γάλλους, η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με τις Μπριζ (εντός), Σπόρτινγκ (εντός), Ντόρτμουντ (εκτός), Χιρόνα (εντός), Λιλ (εκτός), Αταλάντα (εκτός) και Λειψία (εντός).

Πιθανές ενδεκάδες

Μπρεστ: Μπιζότ – Λαλά, Σαρντονέ, Λε Καρντινάλ, Αϊνταρά – Καμαρά, Μανιετί, Φερναντές – Ντελ Καστιγιό, Σιμά, Αζόρκ.

Στουρμ Γκρατς: Σέρπεν – Γκαζιμπέκοβιτς, Αϊβού, Βίτριχ, Λαβαλί – Γκόρεντς – Στάνκοβιτς, Χόρβατ, Κιτεϊσβίλι, Ζβόρανεκ – Μπίερεθ, Μπέβινγκ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην League Phase του Champions League:

Τρίτη 17/9

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1
Γιουνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3
Μπάγερν – Ντίναμο 9-2
Mίλαν – Λίβερπουλ 1-3
Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1
Σπόρτινγκ – Λιλ 2-0

Τετάρτη 18/9

Μπολόνια – Σαχτάρ 0-0
Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0
Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ 0-3
Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 5-1
Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 0-0

Παρί  Σεν Ζερμέν- Τζιρόνα 1-0

Πέμπτη 19/9

19:45 Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα
19:45 Φέγενορντ – Λεβερκούζεν
22:00 Αταλάντα – Άρσεναλ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία
22:00 Μονακό – Μπαρτσελόνα
22:00 Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button