Βασικά ΘέματαΜπάσκετ

Καστρίτης: «Φέτος θα έχουμε βάθος-Τα παιδιά δεν θέλουν δικαιολογίες»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη μετά το τέλος του φιλικού απέναντι στον Προμηθέα.

Ο Άρης φάνηκε κουρασμένος απέναντι στον Προμηθέα με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στο τουρνουά “Στέλιος Συμεωνίδης”. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι δεν κρύφτηκε. Μίλησε για κούραση, αλλά όχι για δικαιολογίες. Παράλληλα τόνισε τι κρατάει και τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έδωσαν το παρών στο τουρνουά, για να τιμήσουμε την μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας σε μια δύσκολη περίοδο και γιατί είμαστε κουρασμένοι αλλά και γιατί έχουμε απουσίες, το αναφέρω αυτό για όλες τις ομάδες. Πάντα, πηγαίνοντας προς την μέση και προς το τέλος της προετοιμασίας, όταν έχεις προβλήματα είναι σημαντικό να τεστάρεις πράγματα στο γήπεδο, σε παιχνίδια υψηλής δυναμικότητας, όπως παίξαμε αυτές τις μέρες.

Αν πρέπει να πούμε κάτι για το σημερινό παιχνίδι, φάνηκε πως δεν μπήκαμε όπως θα έπρεπε. Η κούραση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο μυαλό μας μέσα. Τα παιδιά προσπάθησαν στην πορεία, είδα πράγματα που κρατάμε για την συνέχεια, αλλά είδαμε και πολλά περισσότερα πράγματα τα οποία -όχι απλώς μας προβληματίζουν- αλλά τα κρατάμε στις σημειώσεις μας, ώστε να δουλέψουμε περισσότερο και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει, την στιγμή που πρέπει.

Θα έχουμε βάθος φέτος, υπάρχουν παιδιά πολύ ποιοτικά που μπορούν να υποστηρίξουν αρκετές θέσεις. Θα μπορούμε να παίξουμε με νορμάλ σχήματα, πιο χαμηλά ή πιο ψηλά… Το σημαντικό είναι να δούμε όλη την ομάδα μαζί. Το σημαντικό είναι να δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ξεκινώντας από την άμυνα και έτσι να χτίζουμε για την επίθεσή μας. Όταν δεν το κάναμε, επιτρέψαμε τον Προμηθέα να σκοράρει 45 πόντους στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, όταν ήμασταν πιο συνεπείς, επιτρέψαμε 31 πόντους. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το σημερινό φιλικό, είναι αυτό και συνεχίζουμε το χτίσιμο”.

Για τις σημαντικές απουσίες: “Τα παιδιά δεν θέλουν δικαιολογίες. Αυτοί που είμαστε μπαίνουμε μέσα, τα φιλικά τα βλέπουμε ως επίσημα. Σίγουρα δεν μας διευκολύνουν τόσες απουσίες, αλλά αυτό μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε δύσκολες συνθήκες, που πολύ πιθανόν να συναντήσουμε σε επίσημα παιχνίδια”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button