Ποδόσφαιρο

Στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ τιμωρία της έδρας για ρίψη αντικειμένων

Ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας που ανακοίνωσε η ΕΠΟ συμπεριέλαβε μερικές αλλαγές σε σχέση με τον περσινό.

Μία από τις πιο σημαντικές αφορούσε το θέμα της ρίψης αντικειμένων, αφού πλέον τα δικαστικά όργανα θα έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν ακόμα και ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για την ρίψη αντικειμένων, τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβη σε κάποιον ή να προκαλέσουν την προσωρινή διακοπή του αγώνα ή την αναστολή της έναρξής του, ακόμη κι αν δεν συνέβη εν τέλει κάτι τέτοιο.

Η αντίστοιχη παράγραφος στον περσινό Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ ανέφερε για την ίδια παράβαση, δηλαδή την ρίψη αντικειμένων που είναι ικανά κατά την κοινή πείρα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου ή την προσωρινή διακοπή ή αναστολή της έναρξης ενός αγώνα πως η τιμωρία είναι η επιβολή χρηματικής ποινής από 5 έως 70 χιλ. ευρώ.

Πλέον στην υποπαράγραφο δύο της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρεται ρητά πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ρίψεις αντικειμένων (ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας, βεγγαλικού, πυροτεχνήματος, καπνογόνου και οποιουδήποτε εύφλεκτου υλικού) υπάρχει η δυνατότητα επιβληθεί πέρα από το αντίστοιχο χρηματικό πρόστιμο, το εύρος του οποίου παρέμεινε ίδιο και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική.

Πηγή: gazzetta.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button