Μπάσκετ

Στα ημιτελικά η Γερμανία του Χέρμπερτ-Απέκλεισε τη φοβερή Λετονία

Συγκλονιστικό το παιχνίδι των δύο εθνών.

Σε έναν πολύ σκληρό αγώνα, οι Γερμανοί επικράτησαν των Λετονών με το τελικό 81-79 και πήραν τη πρόκριση στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.

Η Λετονία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αποκλείοντας τα περιφερειακά σουτ της Γερμανίας, εκμεταλλευόμενη τα ψηλά και δυνατά κορμιά που διαθέτει στη ρακέτα.

Η αντίδραση της Γερμανίας ήρθε με τους Μόριτζ Βάγκνερ (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Αντρέας Ομπστ (13 πόντοι). Μάλιστα οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 74-60 περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως η Λετονία αντέδρασε με τη βοήθεια του… Ντένις Σρέντερ που πραγματοποίησε ενδεχομένως τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του (4/26 σουτ).

Ο Χέρμπερτ τον κράτησε μέσα ως το τέλος του αγώνα και κάλλιστα θα μπορούσε να ηττηθεί, αν το δύσκολο τρίποντο του Μπέρτανς στην εκπνοή έβρισκε στόχο.

Για τη Λετονία που έπαιξε πολύ όμορφο και ορθολογικό μπάσκετ σε όλη τη διοργάνωση, ο Αρτούρς Ζάγκαρς έκανε μια μυθική εμφάνιση (24 πόντοι, 8 ασίστ), σκοράροντας κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο δίλεπτο, ενώ εξαιρετικός για άλλη μια φορά ήταν ο Μπέρτανς με 6/13 τρίποντα.

Η Γερμανία θα προετοιμαστεί για τον μεγάλο ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ η Λετονία θα παίξει σε Προολυμπιακό Τουρνουά, με σκοπό τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button