Ποδόσφαιρο

Αν ο Καμάτσο σκόραρε στα άδεια τέρματα… (Wyscout Analysis + Poll)

O Kαμάτσο ήρθε στον Άρη για να κάνει τη διαφορά, δείχνοντας ότι έχει ταλέντο, αλλά και χάνοντας… τα άχαστα.

Το YellowRadio.gr με τη βοήθεια του Wyscout σας αναλύει τη σεζόν που έκανε ο κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, με το σημερινό άρθρο να αναφέρεται στον Ράφαελ Καμάτσο.

Ο Καμάτσο πέρασε τα τελευταία χρόνια έχοντας την ταμπέλα του παίκτη που θα κάνει «φέτος» την καλή του χρονιά. Το ίδιο περίμεναν άπαντες και στον Άρη από εκείνον, χωρίς όμως ο Πορτογάλος να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Στα θετικά του στοιχεία ο Καμάτσο ήταν εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, όντας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα με 59,5% επιτυχία σε τέτοιες καταστάσεις. Περνούσε 2,8 πάσες ανά 90′ στη μεγάλη περιοχή, με περίπου τις μισές να φτάνουν στον στόχο.

Έκανε ακόμη 8,7 λάθη ανά παιχνίδι με 77,5% στις πάσες, νούμερο που δεν είναι ιδιαίτερα καλό.

Αμυντικά δε βοήθησε ιδιαίτερα με περίπου 1,5 κλέψιμο ανά παιχνίδι και 56% στις αμυντικές μονομαχίες.

HIGHLIGHT

Η καλύτερη εμφάνιση του Καμάτσο ήταν δίχως αμφιβολία αυτή απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα. Στο παιχνίδι αυτό ο Πορτογάλος έβγαλε δύο εξαιρετικές ασίστ για να σκοράρουν οι Ματέο Γκαρσία και Αμπουμπακάρ Καμαρά, βοηθώντας την ομάδα να πάρει ένα άνετο τρίποντο.

Ακόμη ο Καμάτσο έκανε μόλις τρεις λάθος πάσες σε όλο το παιχνίδι, έκανε μόνο έξι λάθη, είχε τέσσερις επιτυχημένες ντρίπλες και κέρδισε έξι επιθετικές μονομαχίες.

Τα αρνητικά του

Δεν είναι κάποιο μυστικό, ο Καμάτσο μπορεί να τα κάνει όλα καλά, αλλά θα βρει τον τρόπο να χάσει τη σημαντική ευκαιρία. Πέρασε ένα διάστημα που είχε περισσότερα από τρία expected goals χωρίς να σκοράρει, πράγματα που συμβαίνει τρομερά σπάνια.

Στο δεύτερο παιχνίδι με την Γκόμελ, στο ματς με τη Μακάμπι στο Τελ Αβιβ και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Συνολικά σκόραρε 0,25 γκολ ανά 90 λεπτά με 0,42 expected goals.

Το παραπάνω στατιστικό είναι δείγμα της δυνατότητας του να είναι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή αλλά ταυτόχρονα δείγμα της αστοχίας του.

Με άριστα το «10», πώς κρίνεται η φετινή σεζόν του Καμάτσο;;

View Results

Loading ... Loading ...

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button