Ποδόσφαιρο

Ο «άλλος» Πίρσμαν του 2023 και η μαγική ασίστ (Wyscout Analysis)

O Mάρβιν Πίρσμαν μπορεί να μην έγινε ξαφνικά… Αλφόνσο Ντέιβις, σίγουρα όμως τους τελευταίους μήνες δείχνει μεγαλύτερη σταθερότητα με αποκορύφωμα την τρομερή ασίστ που έδωσε στο Γ.Καραϊσκάκης απέναντι στον Ραφαέλ Καμάτσο.

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Βέλγος αριστερός μπακ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα χάνοντας σε αρκετά παιχνίδια τη θέση του από τον Μαζικού, αλλά με το πέρασμα των μηνών κέρδισε και πάλι σταδιακά τη θέση του στην ενδεκάδα.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας 48 κλεψίματα στα 7 τελευταία παιχνίδια που έπαιξε, έχοντας πλέον βελτιώσει συνολικά τους αριθμούς του. Σημαντικό είναι το 54% επιτυχίας που πλέον έχει στις εναέριες μονομαχίες και το 60% στις αμυντικές μονομαχίες.

Από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετά μόλις μία φορά είχε λιγότερο από 80% επιτυχία στις πάσες του και σε τρία από τα τελευταία επτά παιχνίδια που αγωνίστηκε ως βασικός είχε τουλάχιστον 9 σωστές πάσες για κάθε 1 στην οποία έκανε λάθος.

Κόντρα στον Ολυμπιακό (ειδικά στο δεύτερο μέρος) στάθηκε στο ύψος του με αποκορύφωμα τη τρομερή ασίστ που έδωσε στο Καμάτσο. Έκανε τρεις εξαιρετικές επαφές με τη μπάλα, αφόπλισε με εξαιρετικό τρόπο τον Μπιέλ και έβγαλε μπαλιά… συστημένη για το πόδι του Ραφαέλ Καμάτσο.

Φυσικά τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ξαφνικά ο Πίρσμαν είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να του αναγνωριστεί το ότι έχει ανεβασμένη απόδοση το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ελπίδα να «χτίσει» πάνω σε αυτό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button