ΔιεθνήΜπάσκετ

Η Μπασκόνια κατέθεσε μήνυση για τον Βιλντόζα και αξιώνει 2 εκατομμύρια ευρώ

Η Μπασκόνια υπενθύμισε εξ αρχής ότι διατηρεί τα δικαιώματα του Λούκα Βιλντόζα εκτός ΝΒΑ και ο πρόεδρος των Βάσκων, Χοσεάν Κερεχέτα εξήγησε πως το θέμα με τον Αργεντινό γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα θα λυθεί στα δικαστήρια.

Έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας του Ερυθρού Αστέρα με τον Λούκα Βιλντόζα στις 13 Οκτωβρίου, η Μπασκόνια πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Αργεντινό πρώην NBAer για αθέτηση συμφωνίας, ζητώντας αποζημίωση και καλώντας την EuroLeague να μην του επιτρέψει να αγωνιστεί στη διοργάνωση ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητά της.

Εξήγησε, δε πως σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί οικονομικά μέσα στις απαραίτητες προθεσμίες, θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, τόσο κατά του παίκτη όσο και κατά του Ερυθρού Αστέρα. Παρ’ όλα αυτά, ο Βιλντόζα αγωνίζεται κανονικά με τους «ερυθρόλευκους», έχοντας καθοριστική συμβολή στο 12-1 με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου.

Στην περίπτωση της συμφωνίας του Λούκα Βιλντόζα με τον Ερυθρό Αστέρα, οι Βάσκοι ισχυρίζονται ότι πραγματοποιήθηκε δίχως τη συγκατάθεση της Μπασκόνια, και δίχως να καταβληθούν τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματική αποζημίωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα παραχώρησε συνέντευξη στην El Correo όπου ανέφερε επί του θέματος: «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον Βιλντόζα να παίζει με τον Ερυθρό Αστέρα. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αντιμετωπίζεται στα δικαστήρια. Κάναμε μήνυση και δεν επήλθε συμφωνία. Τώρα περιμένουμε να οριστεί η ημερομηνία της δίκης».

Και πρόσθεσε: «Όλα είναι ξεκάθαρα. Υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους. Δεν γίνεται να υπογράφεις συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους, να σε αφήνω να φύγεις και τώρα, επειδή δεν σε ενδιαφέρει, δεν πληρώνεις αυτά τα χρήματα που είναι δυο εκατομμύρια ευρώ»!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button