ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Πρεμιέρα με το «δεξί» για την Ολλανδία (0-2 τη Σενεγάλη) με υπογραφή Γκάκπο

Η Σενεγάλη έβαλε δύσκολα στην ποιοτική Ολλανδία, η οποία εν τέλει νίκησε με 2-0. Μοιραίος ο Μεντί, καθοριστικός ο Γκάκπο.

Η Ολλανδία μπορεί να αγχώθηκε και να χρειάστηκε τον…πρωτάρη τερματοφύλακα, Αντριέ Νόπερτ, όμως έκανε με το «δεξί» την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Σενεγάλης, η οποία απέδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική ακόμα και χωρίς τον Σαντιό Μανέ. Έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ ο ασταμάτητος Γκάκπο και ο Κλάασεν διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά, όμως όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε. Οι δυο ομάδες κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, όμως δεν είχαν σωστές τελικές επιλογές. Στο 19′ η ομάδα του Φαν Χαλ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, αλλά ο Ντε Γιονγκ άργησε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σενεγαλέζοι ήταν καλύτεροι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Νόπερτ στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο δήλωσε «παρών». Στο 65′ ο κίπερ της Χέρενφεν νίκησε τον Ντιά στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς και στο 75′ είπε «όχι» στον Γκέιγ.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62′ Ντιαλό), Ν. Μεντί, Κουγιατέ (73′ Π. Γκέιγ), Ι. Γκέιγ, Ντιατά (73′ Τζάκσον), Ντιά (69′ Ντιένγκ), Σαρ.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ, Μπεργκχάους (79′ Κουπμάινερς), Ντε Γιονγκ, Γκάκπο (90+4′ Ντε Ρουμ), Μπέργκβαϊν (79′ Κλάασεν), Γιάνσεν (62′ Ντεπάι).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button