Γενικά

Κικίλιας: «Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει λήψη πρόσθετων μέτρων στις προνιακές δομές άφησε με δηλώσεις τους ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία και εμφανίζονται στις προνιακές δομές μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον μέτρα, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση. Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος πρόσθεσε τα εξής: «Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους από τον κορονοϊό».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, ενώ τόνισε πως η νόσος του κορωνοϊού ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο:  «Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, στόχος μας είναι να λύνουμε ένα – ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο. Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και τη Βρετάνια. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα, στην Ισπανία είχαν πάνω από 3.500 κρούσματα, είχαν αύξηση κρουσμάτων στην Γερμάνια, τη Γάλλια την Ιταλία… Ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο η νόσος».

Λίγο αργότερα απεύθυνε έκκληση στον κόσμο να χρησιμοποιεί την μάσκα, καθώς επίσης και να τηρεί τις αποστάσεις:«Ππρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Με πάνω από 200 κρούσματα σταθερά, και με μετρήσεις που μας ανησυχούν για την επιστροφή των νέων στις διακοπές, δυνάμει υπάρχει κίνδυνος». «Βάλτε μάσκα, τηρήστε αποστάσεις».

Τέλος αναφερόμενος στο εμβόλιο της Οξφόρδης τόνισε ότι: «ο προγραμματισμός είναι να υπάρχουν δόσεις εμβολίου για το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο για τις ευπαθείς ομάδες. Το έχει προαγοράσει η Ευρώπη με 300 εκατ. συν 100  εκατ. δόσεις». 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button