Γενικά

Κορωνοϊός: Στα όρια του συναγερμού η χώρα – Τα μέτρα που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

Οι επιστήμονες δείχνουν έντονη ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφει καθημερινά η χώρα μας, ενώ οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 233

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που σημειώνονται καθημερινά στη χώρα μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού», ενώ σημείωσε ότι «αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι το έχουν». 

Αναφορικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης, ο κ. Γώγος δήλωσε ότι είναι η λύση με την προϋπόθεση να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70%, ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. «Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πώς θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες θα γίνει πρώτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην Ευρώπη. «Προχωρούν και άλλα, αλλά ακόμα είναι πίσω τα υπόλοιπα», τόνισε. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button