Ποδόσφαιρο

«Παίκτης οργανωτής με έφεση στην κάθετη μπαλιά ο Νταρίντα, ήταν ένα κέντρο μόνος του για την Χέρτα

Στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή “Box To Box” φιλοξενήθηκε ο Άλκης Τσαβδαράς ο οποίος μίλησε για την περίπτωση του Βλάντιμιρ Νταρίντα, του Τσέχου αμυντικού χαφ τον οποίο εξετάζουν οι κιτρινόμαυροι για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά, για την ποιότητα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή:

Είναι ένας παίκτης που συμπληρώνει πάνω από δεκαετία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, έχει καταγράψει πάνω 200 συμμετοχές, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. Αν δεν ήταν καλός δεν γίνεται να μπορούσε να επιβιώσει σε αυτή την κατηγορία για τόσες σεζόν μαζεμένες και με ενίοτε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το γεγονός οτι ο κάθε ποδοσφαιριστής με τις αλλαγές συστήματος και προπονητών, είναι μία στα πάνω του και μία στα κάτω του είναι απόλυτα λογικό. Σε μία τέτοια κατάσταση βρίσκεται και ο Νταρίντα αυτό το διάστημα μιας και έχει αλλάξει προπονητή.

Για το τι είδους ποδοσφαιριστής είναι:

Είναι ένας μέσος οργανωτής, που έχει την έφεση κάθετη μπαλιά και τις στατικές φάσεις. Θα πετύχει τρία τέσσερα γκολ με φάουλ μέσα στη σεζόν, θα εκτελέσει τα κόρνερ , έχει διορατικότητα, δεν θα είναι φειδωλός στο να τρέξει, να μαρκάρει αλλά και να κάνει κάποιο τάκλιν. Ειδικά στα φάουλ εκτός περιοχής και στα κόρνερ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί δεν αναλαμβάνει απλά τις εκτελέσεις αλλά είναι και αποτελεσματικές και από αυτό το γεγονός ο Άρης μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά.

Για το κομμάτι του pressing και του transition:

Είναι κάτι εύκολο γι’ αυτόν το να κρατάει μπάλα , να την προστατεύει και να την μοιράζει γρήγορα, ‘οπως και να να γυρίζει το κορμί του ειδικά κόντρα σε ομάδες που παίζουνε κλειστά. Μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι και κυρίως στην τελική πάσα ώστε να έρθουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, Σε γενικές γραμμές ο Άρης δημιουργεί φέτος αλλά εδώ μιλάμε για μία εντελώς αυξητική τάση στο συγκεκριμένο κομμάτι όπως και στην τελική κάθετη μπαλιά. Ερωτηματικό όμως το πως στο τελευταίο εξάμηνο δεν έχει καταφέρει να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής λόγω της απουσίας του από την βασική ενδεκάδα ακόμη και από το ρόστερ. Φέτος έχει μόλις 3 συμμετοχές ενώ άλλες χρονιές έφτανε τις 25.

Για το που αποδίδεται η φετινή έλλειψη συμμετοχών:

Ωφελείται ξεκάθαρα στην αλλαγή προπονητή , ορισμένοι προπονητές αρέσκονται σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ενώ άλλοι σε διαφορετικούς. Το μπάτζετ της Χέρτα έχει εκτοξευτεί στα ύψη την τελευταία διετία- τριετία και έτσι δεν το βλέπουν με κακό μάτι το να δώσουν κάποιον παίκτης κερδίζοντας χρήματα, μιλάμε για πάνω απο 100 εκατομμύρια μπάτζετ που για δεδομένα της Χέρτα είναι τεράστιο. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδα με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί δεν ταίριαζαν ποτέ. Στόχος της ομάδας τόσο τώρα το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι είναι το να εξοικονομήσει κάποια χρήματα. Όσο για την περίπτωση του Νταρίντα, έγιναν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις στο κέντρο της γερμανικής ομάδας, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος για τον ίδιο τον Τσέχο. Τελευταία συμμετοχή του ήτανε στις 16 Σεπτεμβρίου, την έβδομη αγωνιστική, η Χέρτα πλέον έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στο κέντρο ειδικά στο οργανωτικό κομμάτι οι οποίοι πλέον υπερτερούν του Νταρίντα.

Για την σύγκριση Νταρίντα- Γκατσίνοβιτς:

Και οι δύο έχουν δείξει καλά στοιχεία, ποιο λογική μου φαίνεται η μετακίνηση του Νταρίντα στην ηλικία που είναι τώρα στο να έρθει στην Ελλάδα και αλλιώς είναι να έρθει στην ηλικία που ήρθε ο Γκατσίνοβιτς γιατί άφησε την πορεία του στην Άιντραχτ και στην Χόφενχαιμ για να έρθει στην χώρα μας, στην ηλικία που ήταν θα μπορούσε να δοκιμάσει σε μία ομάδα Budensliga. Η θέση τους μπορεί να είναι η ίδια αλλά σαν ποδοσφαιριστές είναι διαφορετικοί. Ο Γκατσίνοβιτς θα δοκιμάσει περισσότερα πράγματα θα είναι ενδεχομένως πιο μαχητικός από την άλλη όταν χρειαστεί η μπάλα θα εξαφανιστεί λίγο από το γήπεδο, ο Νταρίντα όμως θα είναι εκεί. Μπορεί ο Γκατσίνοβιτς λόγω των συμμετοχών να ακούγεται τώρα λίγο παραπάνω αλλά ο Νταρίντα στα καλά του ήταν ένα κέντρο μόνος του για την Χέρτα, οργάνωνε, έβγαζε μπαλιές.

Για την φετινή Μπαγερν:

Η Μπάγερν έχει δύο ανταγωνίστριες, την Ουνιόν και την Φράιμπουργκ οι οποίες δεν μπορούν να αντέξουν, συνεχίζουν και στην Ευρώπη οπότε θα είναι πιο δύσκολο το έργο τους. Δεν πιστεύω πως τίθεται θέμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Για το μέχρι που θα πάει η Γερμανία στο φετινό Παγκόσμιο Kύπελλο:

Τα πράγματα για την Γερμανία είναι δύσκολα, είναι απαιτητικές οι διασταυρώσεις, έχει την Ισπανία στον όμιλο και παίζει πρώτα νοκ- άουτ ματς με Βέλγιο ή Κροατία λογικά. Μετά θα έχει παλί δύσκολο έργο είτε με την Βραζιλία είτε με την Ουρουγουάη. Έχει θέμα στην άμυνα που δεν μπορεί να λύσει , μεσοεπιθετικά υπάρχει όμως υλικό. Είναι όμως ομάδα των τουρνουά ποτέ δεν μπορείς να την ξεγράψεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button