Η ανασκόπηση του ποδοσφαιρικού Άρη τη χρονιά που φεύγει.
Επιμέλεια: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
Δεν θα θυμάται με νοσταλγία ο κόσμος του Άρη το απερχόμενο 2024. Ο ποδοσφαιρικός Άρης, σε μια χρονιά που η χώρα μας είχε μόλις 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια, βγήκε 5ος και ύστερα από 5 συνεχείς ευρωπαϊκές εξόδους, έμεινε εκτός.
Ο δρόμος του Κυπέλλου, μετά την πρόκριση στην φάση των «16» επί της ΑΕΚ ήταν βατός για να διεκδικηθεί ένα τρόπαιο, η ομάδα έφτασε στον τελικό ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, αλλά η γεύση ήταν πικρή απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Το φετινό ξεκίνημα στη σεζόν 2024-25, σαφώς με πιο ποιοτικό ρόστερ και κάποιες πολύ αξιόλογες προσθήκες, ξεκίνησε μουδιασμένα, αλλά μετά από σημαντικές νίκες σε ντέρμπι η ομάδα παρέμεινε στην κορυφή για 4 αγωνιστικές.
Στο φινάλε όμως του 2024 κάποιες «σκληρές» ήττες, που είτε αποδίδονται σε διαιτητικά λάθη, είτε στη δική του ανετοιμότητα, τον κατρακύλησε στην 5η θέση και έφερε αλλαγή και στον πάγκο, αφού στη θέση του Άκη Μάντζιου το φινάλε του 2024 βρίσκει πλέον εκεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Η ομάδα μέσα στην ημερολογιακή χρονιά έδωσε 47 παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού Ευρώπη δεν είχε. Πήρε 20 νίκες (17 πρωτάθλημα και 3 κύπελλο), έφερε 12 ισοπαλίες (7 για πρωτάθλημα και 5 για κύπελλο) και ηττήθηκε 15 φορές (13 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο). Σκόραρε 60 φορές και δέχτηκε 51 γκολ. Οι Άκης Μάντζος, Χουλιάν Κουέστα και Λορέν Μορόν πέρασαν στην ιστορία του συλλόγου κάνοντας ο καθένας το δικό του ρεκόρ:
Αναλυτικά οι στιγμές του 2024 ανά μήνα:
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: «Ενίσχυση και ελπίδες»
Ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας των χειμερινών μεταγραφών, αφού η ομάδα ενισχύθηκε με τις επιστροφές των Λίντσεϊ Ρόουζ και Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ αποκτήθηκαν και ο Τζούισον Μπένετ, με δανεισμό από τη Σάντερλνατ και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Η πρόκριση της φάσης των «16» σε διπλά παιχνίδια επί της ΑΕΚ άνοιξε τον δρόμο προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και έσπειρε ελπίδες αφού το «μονοπάτι» προς τη διεκδίκηση του τίτλου ήταν βατό. Στον ίδιο μήνα ήρθε και η πρόκριση στους «4» ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Νίκης Βόλου. Για το πρωτάθλημα, ο Άρης αυτόν τον μήνα, πέτυχε τρεις νίκες και γνώρισε δύο ήττες. Από τις νίκες ξεχώρισαν αυτές κόντρα στον ΠΑΟΚ εντός έδρας και στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 3/1 Ποδαρικό με ήττα στην Τρίπολη από Αστέρα με 3-2 (Μορόν, Σουλειμάνοφ)
· 7/1 Άρης-ΠΑΟΚ 2-1 (Σουλειμάνοφ, Σαβέριο)
· 10/1 Κύπελλο Φάση των «16» α΄ αγώνας ΑΕΚ-Άρης 0-0
· 14/1 Παναιτωλικός-Άρης 0-4 (Τζούρασεκ, Σουλειμάνοφ, Σαβέριο, Ζαμόρα)
· 17/1 Κύπελλο Φάση των «16» β΄ αγώνας Άρης-ΑΕΚ 1-1 (Μορόν), 4-2 στα πέναλτι
· 21/1 Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (Κίνι Μαρίν αυτογκόλ)
· 24/1 Κύπελλο Φάση των «8» α΄ αγώνας Άρης- Νίκη Βόλου 3-0 (Νταρίντα, Νταρίντα, Σουλειμάνοφ)
· 27/1 Κηφισιά-Άρης 0-1 (Φετφατζίδης)
· 30/1 Κύπελλο Φάση των «8» β΄ αγώνας Νίκη Βόλου-Άρης 2-2 (Σαβέριο, Σαβέριο)
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: «Οριστικοποίηση του ενός και μοναδικού στόχου»
Ο Φεβρουάριος είχε ως σημαντικότερο γεγονός το πρώτο βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου, όταν ο Άρης έφυγε νικητής (0-1) από το Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων ημιτελικό. Στο πρωτάθλημα υπήρξαν απώλειες στις ισοπαλίες σε Σέρρες και Γιάννενα, ενώ η ήττα στη Λεωφόρο κατέστησε σαφές ότι το μυαλό θα ήταν αποκλειστικά στο κύπελλο βρισκόμενος στο τέλος του μήνα στο -12 από τον τέταρτο Ολυμπιακό.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 3/2 Πανσερραΐκός-Άρης 1-1 (Μορόν)
· 10/2 ΠΑΣ Γιάννενα-Άρης 0-0
· 13/2 Κύπελλο Φάση των «4» α΄ αγώνας Παναιτωλικός-Άρης 0-1 (Βέλεθ)
· 17/2 Ατρόμητος-Άρης 0-2 (Μορόν, Νταρίντα)
· 25/2 Άρης-Βόλος 2-0 (Μορόν, Ανσαριφάρντ)
· Το γκολ του Ανσαριφάρντ με τον Βόλο είναι ιστορικό καθώς είναι το 1.500 από σύστασης του Εθνικού πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής
· 28/2 Παναθηναϊκός Άρης 2-0
ΜΑΡΤΙΟΣ: «Αήττητος, με μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση»
Ο Μάρτιος είχε σημαντικές στιγμές αφού η ομάδα του Άκη Μάντζιου, μετά το 3-3 στην αυλαία της κανονικής περιόδου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έριξε αρχικά την ΑΕΚ από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, ενώ στο ξεκίνημα των πλέι οφ έριξε και τον ΠΑΟΚ με «διπλό» στην Τούμπα. Η απόσταση από την 4άδα βέβαια παρέμεινε μεγάλη, βρισκόμενος 8 στροφές πριν τη λήξη στο -9 από τον 4ο Ολυμπιακό. Ενδιάμεσα και με το 0-0 στον επαναληπτικό του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό σφράγισε την συμμετοχή του στον τελικό για 10η συνολική φορά και πρώτη μετά από 14 χρόνια. Έμελλε μάλιστα να είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως και την τελευταία φορά, στη σεζόν 2009-2010.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 3/3 Άρης-ΑΕΚ 3-3 (Φετφατζίδης, Σαβέριο, Μορόν)
· 6/3 Κύπελλο Φάση των «4» β΄ αγώνας Άρης-Παναιτωλικός 0-0
· 10/3 Play off ΠΑΟΚ-Άρης 0-1 (Μορόν)
· 31/3 Play off Άρης-Λαμία 3-1 (Σουλειμάνοφ, Μανού Γκαρθία, Μπράμπετς)
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: «Κτύπησε καμπανάκι …»
Ο Απρίλιος αποδείχθηκε ως ο μήνας με τα χειρότερα αποτελέσματα, αφού η ομάδα γνώρισε 4 σερί ήττες στη διαδικασία των πλέι οφ και παρά τη σημειολογία για το «διπλό» στη Λεωφόρο δεν έπεισε για την ετοιμότητά της ενόψει τελικού, που ήταν και ο μεγάλος στόχος της σεζόν. Ο Χούλιαν Κουέστα γράφει ιστορία με τον Άρη.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 3/4 Play off Ολυμπιακός-Άρης 3-0
· 7/4 Play off Άρης-Παναθηναϊκός 0-2
· 14/4 Play off ΑΕΚ-Άρης 2-0
· 21/4 Play off Άρης-ΑΕΚ 1-2 (Μορόν)
· 24/4 Play off Άρης-Ολυμπιακός 1-1 (Μορόν)
· Ο Χουλιάν Κουέστα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπερασπίστηκε την εστία της ομάδος για 188η φορά και ο 33χρονος Ισπανός πορτιέρο έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές ξένων στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τον Αρτούρ Λεκμπέλο που είχε τα πρωτεία με 187
· 28/4 Play off Παναθηναικός-Άρης 0-1 (Ζαμόρα)
ΜΑΙΟΣ: «Δεν θέλει να τον θυμάται κανείς φίλος της ομάδας»
Ο Μάιος υπήρξε καταστροφικός μήνας για τον Άρη και δεν αποτελεί υπερβολή ότι τα 2 τελευταία αποτελέσματα έβαλαν βόμβα στα θεμέλιά της ομάδας, αφού κλόνισαν επικίνδυνα και την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Προηγήθηκε χρονικά η ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που σφράγισε για τον ΠΑΟΚ τίτλο στο φινάλε των πλέι οφ, ενώ μια βδομάδα αργότερα, στο άδειο από κόσμο Πανθεσσαλικό, οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα στον τελικό από τον Παναθηναϊκό (0-1), με το μοναδικό γκολ να μπαίνει στις καθυστερήσεις. Από τα αξιοσημείωτα του τελικού σαφώς υπήρξε η παρουσία της Γαλλίδας ρέφερι Στεφανί Φραπάρ, που τα έκανε κυριολεκτικά μπάχαλο. Ο τελικός του Πανθεσσαλικού δεν ήταν απλά μόνο ένας χαμένος τίτλος. Σήμανε παράλληλα την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχείς σεζόν και δημιούργησε παρενέργειες σε αγωνιστικό επίπεδο από τιμωρίες που ακολούθησαν. Η στιγμή που έμεινε ιστορικά με θετικό πρόσωπο ήταν η ανάδειξη του Μορόν ως πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 15/5 Play off Λαμία-Άρης 2-4 (Μορόν, Μορόν, Φατόρρε, Φετφατζίδης)
· 19/5 Play off Άρης-ΠΑΟΚ 1-2 (Μορόν)
· 19/5 Ο Λορέν Μορόν με το γκολ στην αυλαία του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ έφτασε τα 20 γκολ, δύο περισσότερα από τον δεύτερο σκόρερ Αγιούμπ Ελ Καμπί, και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη super league. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια που ποδοσφαιριστής του Άρη βγαίνει πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Τελευταίος ήταν ο Ντίνος Κούης, ο οποίος τη σεζόν 1980-81 πέτυχε 21 γκολ.
· 25/5 Τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Άρης 1-0
· 30/5 Ανακοινώνεται η επέκταση συνεργασίας με Άκη Μάντζιο
ΙΟΥΝΙΟΣ: «Στον πάγο η λειτουργία της ομάδας»
Τα δύο αποτελέσματα στο φινάλε της σεζόν έβαλαν στον πάγο τη λειτουργία της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα και στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού επικρατούσε κυριολεκτικά άπνοια, σε όλα τα επίπεδα. Μοναδικός «λευκός καπνός» ήταν όταν στις 11/6 ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Χούλιαν Κουέστα για δύο ακόμη χρόνια.
ΙΟΥΛΙΟΣ: «Κυρίαρχο θέμα ο ….Μορόν»
Ο Ιούλιος δεν είχε στον τομέα της ενίσχυσης του Άρη κάτι σπουδαίο αλλά αντίθετα ανέδειξε ως κυρίαρχο ζήτημα όλα όσα περιστρέφονταν γύρω από το πρόσωπο τον Λορέν Μορόν, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την ενδεχόμενη μεταγραφή του Ισπανού σε ομάδα που θα έδινε πολλά χρήματα να τον αποκτήσει. Μάλιστα στην παραφιλολογία των συζητήσεων δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι ο Άρης περιμένει πρώτα τα χρήματα από την πώληση του Ανδαλουσιανού κεντρικού επιθετικού, για να κινηθεί αμέσως μετά στη δική του ενίσχυση. Ο Μορόν πάντως ακολούθησε κανονικά την ομάδα στην προετοιμασία της, όντας πάντως με το ακουστικό στο αυτί.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 2/7 έρχεται ο Σενεγαλέζος Κλέΐτον Ντιαντί, που κλείνει τα 18 του χρόνια στις 29/7 και στις 30/7 υπογράφει συμβόλαιο για 5 χρόνια
· 7/7 Η ομάδα αναχωρεί για την Πτολεμαΐδα όπου θα κάνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της. Η αποστολή αποτελούνταν από τους: Η αποστολή του Άρη στην Πτολεμαΐδα: Κουέστα, Κυριαζής, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Μβοντό, Τζούρασεκ, Πάβισιτς, Πάρντο, Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός και από την ομάδα Κ19 οι Κουτρουλίδης (τερματοφύλακας), Σεβαστίδης (αμυντικός), Χαρούπας (μέσος), Μεμέτογλου (μέσος), Καραμανλής (επιθετικός).
· 21/7 Aναχώρησε η αποστολή του Αρη για την Ολλανδία, όπου κάνει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα κάτσει ένα 10ήμερο και θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες με Άλκμααρ (24/7), Ντόρντρεχτ (27/7) και Μπρέντα (30/7)
· 22/7 Υπογράφει για 2 χρόνια ο Δανός με ρίζες από την Ουγκάντα, Πιόνε Σίστο
· 31/7 Ο Άρης κάνει χρήση της ρήτρας οψιόν αγοράς από την Κράσνονταρ και κάνει δικό του τον Σάπι Σουλειμάνοφ για τα επόμενα 2 χρόνια
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ : «Δημιούργησε Ισπανόφωνη … αποικία»
Έφυγαν 15, αποκτήθηκαν 9 καινούργιοι παίκτες, κράτησε 3 με ληγμένα συμβόλαια, οπότε και διαμορφώθηκε ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης στη νέα σεζόν έχει ουσιαστικά μια 11άδα Ισπανόφωνων παικτών κάτι που έγινε και θέμα στην MARCA αφού πλέον οι «κιτρινόμαυροι» είναι το πρώτο κλαμπ στην Ευρώπη με τόσους παίκτες από την Ιβηρική χερσόνησο. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα ψάχνει τα πατήματά της αφού οι αφίξεις παικτών συνεχίζονται ακόμη και μετά την έναρξή του. Ο Μορόν πάντως παραμένει ακόμη και άρχισε και να σκοράρει.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 1/8 Υπογράφει για 2 χρόνια ο Ούγκο Μάγιο
· 3/8 Υπογράφει για 5 χρόνια ο Ροντρίγκεζ Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ
· 10/8 Υπογράφει για 5 χρόνια ο Φιλίπ Σίντκλεφ από την Σουηδική Μπραματοικάρνα
· 13/8 Έρχεται δανεικός από τη Ρέιντζερς ο Εκουαδορικανός Χοσέ Σιφουέντεζ
· 13/8 Υπογράφει για 2 χρόνια ο Τσέχος Μάρτιν Φρίντεκ
· 14/8 Ανακοινώνεται η ανανέωση συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο Φαμπιάνο Λέισμαν
· 18/8 Πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στο περιστέρι, Ατρόμητος-Άρης 1-1 (Μπρόνσον, αυτογκόλ)
· 24/8 Πανσερραΐκός-Άρης 0-1 (Σιφουέντεζ )
· 31/8 Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (Μορόν)
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: «Κάτι διαφαίνεται στον ορίζοντα»
Με παρένθεση την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ο Άρης παίρνει μπροστά και οι νίκες επί Ολυμπιακού στο «Βικελίδης» και ΠΑΟΚ στην Τούμπα διαταράζουν τις ισορροπίες, που κάποιοι τις περίμεναν αλλιώς, στην κορυφή. Οι αφίξεις παικτών συνεχίζονται και ο Μορόν, εκεί που θα έφευγε, αρχίζει συζητήσεις όχι απλά για παραμονή στον Άρη αλλά για επέκταση του συμβολαίου του.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 4/9 Ανακοινώνεται η απόκτηση του Χουάνκαρ Πέρεζ Λόπεζ
· 15/9 ΟΦΗ-Άρης 3-2 (Μορόν, Μορόν)
· 21/9 Άρης-Ολυμπιακός 2-1 (Μανού Γκαρθία, Μορόν)
· 23/9 Υπογράφει για 2 χρόνια ο Σουηδός Ρόμπιν Κουάισον
· 25/9 Κύπελλο 4ος γύρος Εθνικός Πειραιώς-Άρης 0-1(Νταρίντα)
· 29/9 ΠΑΟΚ-Άρης 0-1 (Μανού Γκαρθία)
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: «Μπαμ με Μορόν, μπαμ και στην κορυφή»
Τις νίκες στα πρώτα ντέρμπι τις ακολούθησαν νίκες σε δύο σερί παιχνίδια εντός έδρας και από τις 20 Οκτωβρίου ο Άρης πατάει κορυφή, αρχικά με συγκάτοικους και στη συνέχεια μόνος του. Άρης και Μορόν θα συνεχίσουν μαζί για τα επόμενα 3 χρόνια. Στο κύπελλο και στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια η ομάδα γνωρίζει την ήττα με 1-0, αλλά η απόφαση του Τάσου Σιδηρόπουλου να μην αποβάλλει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Μπρινιόλι, θα διδάσκεται ως παράδειγμα λάθους απόφασης, για πολλά χρόνια στα Ευρωπαϊκά σεμινάρια διαιτησίας.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 5/10 Άρης-Λαμία 2-0 (Μορόν, Μορόν)
· 20/10 Άρης-Καλλιθέα 2-0 (Μπράμπετς, Μανού Γκαρθία)
· 23/10 Ανακοινώνεται η οριστική συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας Άρη και Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός γίνεται κάτοικος «Χαριλάου» για 3 ακόμη χρόνια και γίνεται επίσης ο αθλητής με το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία της ομάδας.
· 27/10 Παναθηναικός-Άρης 1-1 (Μορόν)
· 30/10 Κύπελλο Φάση των «16» α΄ αγώνας ΑΕΚ-Άρης1-0
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ «Άρχισαν τα όργανα»
Ο Άρης δεν είχε μείνει ποτέ στην πρώτη θέση για 4 αγωνιστικές στα χρόνια της Super League και το έκανε φέτος στο διάστημα από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή από την 8η μέχρι την 11η αγωνιστική, παρά το «μπλόκο» που του έστησαν στο Αγρίνιο ο Τσεμεντερίδης με τον Ζαμπαλά. Τα γεγονότα του Αγρινίου έβγαλαν συσπείρωση στον κόσμο και στο παιχνίδι με τον Βόλο «μάζεψε» 20.000 φιλάθλους του στο «Βικελίδης». Πέρα από τις διαιτητικές αποφάσεις πάντως, η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και γνώρισε την ήττα, ενώ ακολούθησε η κατάρρευση στην ΟΠΑΠ Αρένα σπέρνοντας εσωστρέφεια στα ενδότερά της. Ο Άκης Μάντζος γράφει ιστορία σε συμμετοχές στον πάγκο του Άρη.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 3/11 Άρης- Λεβαδειακός 3-1 (Σουλειμάνοφ, Μόντσου, Μορόν)
· 9/11 Παναιτωλικός-Άρης 2-1 (Μανού Γκαρθία)
· 23/11 Βόλος-Άρης 0-1
· 30/11 ΑΕΚ-Άρης 4-0
· Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Άκης Μάντζος κάνει την 122η συμμετοχή του και ξεπερνάει στον πάγκο του Άρη τον Αλκέτα Παναγούλια, που έχει 121, και καταλαμβάνει την 3η θέση πίσω από τον Γιώργο Φοιρό (245) και Μπέλα Πάλφι (125)
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: «Εποχή Ουζουνίδη»
Ο Δεκέμβριος ξεκίνησε με αποκλεισμό από το κύπελλο μετά το 1-1 με την ΑΕΚ. Παρά την αντίδραση με την επικράτηση με 2-1 επί του Ατρομήτου στο άδειο «Βικελίδης» λόγω τιμωρίας από τη ΔΕΑΒ, ανακοινώθηκε την επομένη ότι ο Άκης Μάντζιος αποτελεί παρελθόν. Ακολούθησε το «φιάσκο» Φαν Σχιπ και στις 12 του μήνα ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που ξεκίνησε με νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, πάλι στο άδειο λόγω τιμωρίας «Κλεάνθης Βικελίδης». Η χρονιά έκλεισε με ήττα στην Τρίπολη. Οι συζητήσεις στις τελευταίες μέρες του χρόνου αφορούν τη μεταγραφική ενίσχυση του Γενάρη, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι.
Ανά χρονική σειρά είχαμε:
· 3/12 Κύπελλο Φάση των «16» Β΄ αγώνας Άρης-ΑΕΚ 1-1 (Μορόν)
· 7/12 Άρης-Ατρόμητος 2-1 (Μάγιο, Μορόν)
· 8/12 Ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο
· 12/12 Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη
· 15/12 Άρης-Πανσερραΐκός 1-0 (Ζαμόρα)
· 23/12 Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-1 (Ζαμόρα)
Οι απώλειες στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια
Το 2024 σημαδεύτηκε από απώλειες στην οικογένεια του Άρη, αφού «έφυγαν» σημαντικοί δικοί του άνθρωποι, που είχαν προσφορά στο σύλλογο ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Στις 15/1 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στέλεχος της σπουδαίας ομάδας του ΄70, Κώστας Παπαϊωάννου, στις 13/8 ο προπονητής της περιόδου της αυτοκρατορίας του μπάσκετ, Λάζαρος Λέσιτς, στις 15/8 ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Κάλλεν, στις 9/11 ο άνθρωπος με την τεράστια συμβολή του στο μπασκετικό φαινόμενο «ΆΡΗΣ» Γιάννης Μπουτάρης, στις 18/11 ο ανιδιοτελής και αφανής χρηματοδότης της ΚΑΕ, Θανάσης Πλιάκης και στις 26/11 ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ , Λάμπρος Γράντας.