ΓενικάΠοδόσφαιρο

Ο Λέανδρος έδειξε το δρόμο και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε!

Η καταπολέμηση της βίας γενικότερα στη ζωή μας δεν γίνεται ούτε με ευχολόγια, ούτε με μεγαλοστομίες, ούτε με φωτογραφίες, γίνεται με πράξεις και συμπεριφορές και το “Yellow Radio 101.7” έχει δείξει ότι αυτό είναι το μονοπάτι που ακολουθεί αταλάντευτα.

Στην εκπομπή «Πρωινό KONT_ ACT» φιλοξενήθηκε ο πατέρας του μικρού Λέανδρου, Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, μιλώντας για όλα όσα βίωσε ο γιος του την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και για τη στάση ζωής που ακολουθεί, στέλνοντας μηνύματα δύναμης και πίστης σε όλους μας.

Αναλυτικά όσα είπε στους Κωνσταντίνο Τσακίρη και Πέτρο Γαβριηλίδη:

Αρχικά ανέφερε:

Ο Λέανδρος είναι το πρόσωπο της παγκόσμιας καμπάνιας «μία μπάλα για όλους» του Ηλία του Μάστορα, που δημιούργησε μία μπάλα για παιδιά με προβλήματα όρασης. Αυτή την καμπάνια την αγκάλιασε και η UEFA, που ήξερε ότι ο Λέανδρος είναι από τη Θεσσαλονίκη και επιλέχθηκε το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για να επικοινωνηθεί η συγκεκριμένη καμπάνια.

Δημιουργήθηκε ένα βίντεο με μερικές αυθόρμητες συνομιλίες, που λέγαμε τι ωραία θα ήταν να έβαζε ένα γκολ στην Τούμπα και όλος ο κόσμος να φωνάζει «Λέανδρος, Λέανδρος». Δεν περίμενα να τα πάει ο μικρός τόσο καλά με το μικρόφωνο, ούτε να υπάρχει τόσο μεγάλη αγάπη από τον κόσμο και τόσες χιλιάδες μηνύματα.

Αυτά που εξέλαβα είναι ότι ο κόσμος στον Λέανδρο είδε τον Λέανδρο που έχει μέσα του, την παιδικότητα και την αγαθότητα που έχουν όλα τα παιδιά μέσα τους.

Για το πως ένιωσε ο μικρός:

Ο μικρός χάρηκε το γκολ που έβαλε, χάρηκε για το επίτευγμά του. Τον ρώτησα εκ των υστέρων, όταν έχασες το πρώτο σουτ, αγχώθηκες; Μου είπε «Μπαμπά γιατί να αγχωθώ, για ένα παιχνίδι;». Για τον Λέανδρο όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι, αυτή είναι η αυθεντικότητα που έχει και αυτή είναι η αυθεντικότητα που πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε.

Για τη συγκίνηση του κόσμου:

Η συγκίνηση κρατάει, η δημοσιότητα του Λέανδρου θα κρατήσει 5-10 μέρες, αυτό που πρέπει να μείνει είναι η λογική. Τι θα παραδώσουμε στους επόμενους Λέανδρους; Αυτό που έχουμε πλάσει δεν είναι όμορφο.

Κάποτε, στο παρελθόν οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες με παιδεία και είχαν καλύτερα αποτελέσματα, εμάς μας λείπει η παιδεία.

Για την καθημερινότητα του Λέανδρου:

Λόγω της τυφλότητας ο Λέανδρος δεν αρέσκεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, του αρέσει η λογοτεχνία, ο διάλογος, η κατανόηση της ζωής, η μουσική. Ως προς αυτό είναι αρκετά ώριμος, γι’ αυτό αντιμετώπισε με αυτόν τον τρόπο το γκολ στη Τούμπα.

Για την τυφλότητα:

Ο Λέανδρος είναι το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας και είναι το μεσαίο. Όταν γνωριστήκαμε με ρωτήσατε και εσείς αυθόρμητα αν είναι όλα τα παιδιά τυφλά. Θα σας πω ότι ο Λέανδρος γεννήθηκε υγιής, έζησε τα πρώτα του δύο έτη βλέποντας, όταν διαγνώστηκε με έναν τεράστιο όγκο που δημιουργήθηκε στον εγκέφαλό του, έναν όγκο που έπρεπε να βγει. Οι πιθανότητες να ζήσει ήταν απειροελάχιστες, το ότι ζει ο Λέανδρος είναι ένα δικό του κατόρθωμα γιατί άντεξε.

Κωνσταντίνος Τσακίρης

Βγήκε από εκεί όπως τον είχαμε πριν, ζωτικός, με διάθεση, ζήτησε τα παιχνίδια του, ζήτησε να του ανοίξουμε τα φώτα. Του εξηγήσαμε την κατάσταση και παίρναμε δύναμη από τον ίδιο.

Υπάρχουν κάποια πράγματα όμως που δημιουργούνται, τα πιο σημαντικά πράγματα είναι αυτά στα οποία η οπτικοποίηση είναι περιττή. Η αγάπη, η δικαιοσύνη, τα συναισθήματα. Εγώ πήρα δύναμη από εκείνον, τράβηξε μπρος για την επόμενη ημέρα, δεν παραιτήθηκε.

Για την καθημερινότητα:

Αρκεί να κλείσετε τα μάτια σας το επόμενο πρωινό και να προσπαθήσετε να βρείτε την οδοντόβουρτσά σας. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μπορούν να βγουν εύκολα, όπως άλλωστε όλοι οι άνθρωποι. Αυτό δεν συμβαίνει, δεν υπάρχει στα πεζοδρόμια η μέριμνα που πρέπει.

Όλα αυτά ποτέ δεν θα λυθούν με ευχές, ο κάθε πολίτης πρέπει να καταγγέλλει κάθε μέρα. Κάθε μέρα γίνομαι γραφικός σε κάποιον συμπολίτη μας, που σταματάει σε μία διάβαση για να πάρει έναν καφέ, μα «για ένα λεπτό μου λέει».

Για το αν θα ήθελε να βρεθεί στο Χαριλάου:

Πολύ θα ήθελα να πάω με τον συνεργάτη μου που είναι άρρωστος Αρειανός στο Χαριλάου, με τις φόρμες του ΠΑΟΚ, να πάμε μετά και μαζί στην Τούμπα και να φοράει φόρμες του Άρη. Αλλά αυτό δεν θα γίνει, είναι πολύ ρομαντικό αυτό. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με τον ρομαντισμό και το συναίσθημα, πρέπει να λειτουργούμε με τη λογική.

Για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού:

Πώς να σας απαντήσω σε αυτό; Ο Λέανδρος νιώθει πολύ άσχημα όταν πατήσουμε την πασχαλίτσα, το ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε επειδή είναι Άρης δεν μπορεί να εξηγηθεί από τη δική του λογική.

Για το αύριο:

Αν εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε, δεν δημιουργήσουμε το αξιακό πλαίσιο μέσα από συζητήσεις που οφείλουν να κάνουν όλοι οι γονείς μέσα από τα παιδιά τους, δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η λύση, όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας, σίγουρα κανείς άνωθεν δεν ενδιαφέρεται. Όσο επιτρέπουμε χυδαία, υβριστικά και αντεθνικά συνθήματα σε κάθε γειτονιά δεν πάμε μπροστά.

Ο Άρης δεν αξίζει ένα νέο γήπεδο; Σίγουρα αξίζει, και όμως είμαι σίγουρος ότι η ανακοίνωση έγινε για να είναι χρήσιμη ψηφοθηρικά. Ο ΠΑΟΚ πήρε τώρα το πράσινο φως από το ΣΤΕ, γιατί; Γιατί έρχονται εκλογές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button