ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ώρα ντέρμπι στο Μάντσεστερ: Γιουνάιτεντ ή Σίτι;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί σήμερα τη Μάντσεστερ Σίτι (17:30) σε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που το τελευταίο διάστημα απέχουν από την καλή τους φόρμα, αλλά θέλουν να δείξουν ποιος είναι το… αφεντικό της πόλης.

Τις δυο ομάδες χωρίζουν έξι βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και αμφότερες θέλουν τη νίκη σε αυτή την αναμέτρηση για να ανέβουν στη βαθμολογία.

Και μπορεί τα προηγούμενα χρόνια η Σίτι να έχει κάνει επίδειξη δύναμης στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο η Γιουνάιτεντ ψάχνει αυτά τα παιχνίδια για να αποδείξει ότι παραμένει η παραδοσιακή δύναμη του Μάντσεστερ.

Στα ντέρμπι του Μάντσεστερ η Γιουνάιτεντ έχει το πάνω χέρι με 78 νίκες έναντι 59 της Σίτι, ωστόσο στα τελευταία πέντε οι «Πολίτες» κατάφεραν να επικρατήσουν τέσσερις φορές με τους αντιπάλους τους να πανηγυρίζουν τη νίκη στο ένα.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το κακό ξεκίνημα στη σεζόν, προφανώς δεν εντυπωσιάζει και συνήθως παίρνει τις νίκες στο… τσακ, όπως συνέβη προ ημερών και με το 1-0 επί της Κοπεγχάγης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους, η μουρμούρα αφορά όλους.

«Υπάρχει πίεση, εμφανίζουμε πρόοδο, πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό» λέει ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος αμφισβητήθηκε, αλλά στηρίχτηκε από τη διοίκηση.

Στο αντίπαλο… στρατόπεδο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι ποδοσφαιριστές τους θέλουν να δείξουν ότι μπορεί να κατέκτησαν πέρυσι τα πάντα, αλλά παραμένουν… πεινασμένοι για τίτλους. «Είναι ακόμα νωρίς, δεν κρίνεται κάτι από το σημερινό παιχνίδι» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μανουέλ Ακάντζι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο, Έρικσεν, Άντονι, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Χόιλουντ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπες Ντ.ιας, Στόουνς, Γκβάρντιολ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Άλβαρες, Ντοκού, Χάαλαντ.

Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα υποδέχεται την (29/10, 16:00) τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο «Άνφιλντ», ενώ εντός έδρας αγωνίζονται Γουέστ Χαμ και Μπράιτον. Λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Europa League, τα «σφυριά» του Ντίνου Μαυροπάνου υποδέχονται την Έβερτον (29/10, 15:00), ενώ οι «γλάροι», οι οποίοι είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, φιλοξενούν λίγο αργότερα (29/10, 16:00) τη Φούλαμ.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής της Premier League:

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 1-2

Τσέλσι-Μπρέντφορντ 0-2

Άρσεναλ-Σέφιλντ Γιουν. 5-0

Μπόρνμουθ-Μπέρνλι 2-1

Γουλβς-Νιουκάστλ 2-2

Γουέστ Χαμ-Έβερτον 29/10

Άστον Βίλα-Λούτον 29/10

Μπράιτον-Φούλαμ 29/10

Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 29/10

Μάντσεστερ Γ.-Μάντσεστερ Σίτι 29/10

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button