Διεθνή

«Όχι» της UEFA σε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Η UEFA και ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επέκριναν σκληρά τη σκέψη της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ανδρών και Γυναικών κάθε δύο χρόνια, όπως προτάθηκε από τη Σαουδική Αραβία, μιλώντας για μια «εντελώς παράλογη» ιδέα.

Την Παρασκευή (21/5), το Συνέδριο της FIFA έδωσε το «πράσινο φως» σε μια μελέτη σκοπιμότητας, για να γίνει κατανοητό εάν και πώς μπορεί να διοργανωθεί το Μουντιάλ ανά διετία και όχι κάθε τέσσερα χρόνια, όπως συμβαίνει σήμερα. 

Ωστόσο, σε αποκλειστική συνέντευξη στη “SunSport”, ο πρόεδρος της UEFA Τσέφεριν δήλωσε με σαφήνεια πως «η FIFA μπορεί να κάνει μια μελέτη σκοπιμότητας γι΄ αυτό, αλλά είναι αδύνατο για το Παγκόσμιο Κύπελλο να πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια».

Γιατί όμως; «Αυτό, από συγκεκριμένη άποψη, θα προκαλούσε πλήρη καταστροφή του ημερολογίου. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες θα εκτεθούν σε τραυματισμούς εάν έπαιζαν ένα τουρνουά διάρκειας ενός μήνα κάθε δύο καλοκαίρια και δεν είχαν χρόνο να ανακάμψουν από τη μεγάλη σεζόν. Η ιδέα ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια είναι εντελώς παράλογη», υπογράμμισε ο Σλοβένος αξιωματούχος.

Οι απόψεις επί του θέματος για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια είναι διαφορετικές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όμως από την άλλη πλευρά, πίσω απ΄ αυτές τις θέσεις υπάρχει πάντα ο αγώνας για εξουσία μεταξύ της FIFA και της UEFA, που εκπροσωπούνται αντίστοιχα από τους Ινφαντίνο και Τσέφεριν.

Εν τέλει, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, τα κύρια έσοδα προέρχονται από τη διοργάνωση των διασυλλογικών διαγωνισμών, πρωτίστως από το Champions League αλλά και από το Europa League, κι από φέτος και το Conference League.

Κατά συνέπεια, εάν υλοποιηθεί η ιδέα για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κινδυνεύει να βρεθεί συμπιεσμένο σε ένα καλαντάρι που δεν θα είναι πλέον βιώσιμο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button