ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Όφερμαρς: “Ανεπανόρθωτη ζημιά μετά το έμφραγμα, η καρδιά του λειτουργεί στο 30%”

Σοκ επικρατεί στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, μετά τα νέα που μετέδωσε η «Telegraaf» για την κατάσταση της υγείας του Μαρκ Όφερμαρς.

Ο άλλοτε διεθνής εξτρέμ των Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και νυν τεχνικός διευθυντής της Αντβέρπ υπέστη έμφραγμα στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 την ώρα που ετοιμαζόταν να κοιμηθεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Τσβόλε. Το καρδιακό επεισόδιο, όμως, του προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα, μέρος του καρδιακού μυ έπαψε να λειτουργεί και πλέον η καρδιά του Όφερμαρς χτυπά στο 30% από το φυσιολογικό.

Κατά τη νοσηλεία του, αποδείχτηκε ότι ήταν φραγμένη η μεγαλύτερη στεφανιαία αρτηρία και χρειάστηκε αγγειοπλαστική και τοποθέτηση στεφανιαίου στεντ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Υπάρχει ακόμα ένας θρόμβος αίματος στην καρδιά του Όφερμαρς που απαιτεί χρήση αντιπηκτικών.

Λόγω, λοιπόν, της έλλειψης οξυγόνου κατά το έμφραγμα, ο Όφερμαρς υπέστη μη αναστρέψιμη βλάβη και η καρδιά του δεν μπορεί να χτυπήσει με την ίδια ένταση.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Όφερμαρς, δηλώνοντας: «Έτσι είναι. Πρέπει να το πάρω χαλαρά και να προχωρήσω βήμα-βήμα».

Σύμφωνα με την «Telegraaf», η περιπέτεια του Όφερμαρς είναι παρόμοια με εκείνη που πέρασε ο Ρόναλντ Κούμαν το 2020, αλλά σε αρκετά πιο σοβαρό βαθμό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button