ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Όταν συμβεί, στα πέριξ- Γράφει το Κίτρινο Βέλος

Είναι κάποιες ομάδες, νέας κοπής μεν, μπασμένες γρήγορα στο νόημα δε. Πριν πολλά χρόνια, σίγουρα πάνω από 10, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης έπινα έναν καφέ περιμένοντας έναν φίλο. Δίπλα μου, ένας κύριος απ’ την Τρίπολη.

Άγνωστο πώς βρέθηκε στα μέρη μας. Πιάσαμε την κλασική κουβέντα άγνωστων, που αναμένουν και μέσα στα πολλά, μου είπε για κάποιους Μπάκο και Καϋμενάκη, ιδιοκτήτες λέει του Αστέρα, που ονειρεύονται να φέρουν την… Μπαρτσελόνα στην Πελοπόννησο! Πετρέλαια, μπίζνες, συνεργασίες με γνωστά κουμάντα της χώρας και μεγαλοεφοπλιστές, όνειρα για καινούργια γήπεδα κλπ κλπ

Δεν άργησε να δικαιωθεί, περνώντας τα χρόνια. Όχι σε όλα. Σε κάμποσα, όμως.

Η αλήθεια είναι πως η επαρχιακή ομάδα προσπάθησε, ανά περιόδους, να παίξει ποδόσφαιρο και κάποιες φορές το κατάφερε, όμως στο δικό μου μάτι, μαζί με την ομάδα Δυτικών προαστίων της Αττικής, πετρελαιοκινούμενη κι αυτή, πιο πολύ έπαιζαν τον ρόλο της κάλυψης του κενού που άφηνε η δικιά μας απουσία, με όσα εγκλήματα αλλά και δικά μας λάθη έγιναν, αλλά και του Ηρακλή, με όσα όργια έγιναν. Ας μην επεκταθώ. Αφορά εξάλλου αλλονών “σπίτι”. Τα καλά παιδιά των ισχυρών και των Μ.Μ.Ε., τα πρότυπα!

Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, σαν Άρης, έχουμε επιλέξει και φέρει παίχτες από εκεί. Σανκαρέ έμεσσα, καθώς πήγε πρώτα στον Ολυμπιακό Βόλου, Πουλίδο που “έπεσε” στην χρονιά της πριονοκορδέλας με χαρακτηριστικό στιγμιότυπο την κόκκινη από Βοσκάκη στην Βέροια μετά την λήξη του ματς για χέρι… που του έδωσε (!), Ντάνιελ Τσέζαρεκ ίσως αυτός που πέτυχε πιο πολύ, καθώς είχε σημαντική συνεισφορά και ρόλο στην ομάδα του Κούπερ. Ειδικά με τα ευρωπαϊκά του γκολ στα προκριματικά των ομίλων. Πρόσφατα μας έκαναν νάζια για την απόκτηση Μπαράλες, ενός πολύ καλού φορ, παρά την μεγάλη ηλικία του. Άλλη μια περίπτωση παίχτη που ο Άρης ίσως θα έπρεπε να σκανάρει και να κινηθεί από προηγούμενα χρόνια για να τον αποκτήσει. Ας ελπίσουμε να βελτιωθούμε στο κομμάτι αυτό. Εντοπισμός, στόχευση, έγκαιρη κίνηση. Η περίπτωση Μπερτόλιο κάτι τέτοιο μας διδάσκει. Κι αυτός έπαιξε στον Αστέρα της Τρίπολης, κατά σύμπτωση!

Φέτος, ο σημερινός αντίπαλος βρίσκει ξανά τα πατήματά του. Την περίοδο αυτή, μάλιστα, είναι σε καλό φεγγάρι. Σε φόρμα, που λέμε, έχοντας σερί νικών. Σημαντικός λόγος να είμαστε στην τσίτα, ως ομάδα, ως οπαδοί, ως οικογένεια. Καθόλου αμελητέα ποσότητα, εντός γηπέδου, σίγουρα. Με όσα γίνονται πρόσφατα και εκτός γηπέδου, ειδικά σε άλλους ανταγωνιστές, πρέπει να είμαστε δυο φορές τσιτωμένοι. Μόλις λίγες μέρες πίσω, είχαμε τις γνωστές και ως “ομορφιές του Βόλου”. όχι της πόλης. Πέρα απ’ την ασθενή όραση του διαιτητή και του VAR, συνέβη το απίθανο, που λίγοι έδωσαν σημασία. Ο πολύ καλός κόουτς των γηπεδούχων έκανε κατά την διάρκεια του ματς αλλαγές σε 3 χρόνους, όπως δικαιούται, χωρίς να βάλει 5 παίχτες που έχει δικαίωμα. Κάθε φορά που έβαζε παίχτη, στην επόμενη αλλαγή τον… έβγαζε! Έβαλε, δηλαδή, παίχτη στο 25′ περίπου, που τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο και αυτόν που μπήκε τον έβγαλε γύρω στο 70κάτι! Ίσως να έσπασε κάποιο ρεκόρ γκίνες στην καινούργια, ποδοσφαιροκορονοϊοεποχή!

Οι “καυτές πένες” της εξυγίανσης ήρθαν να συμπληρώσουν το σκηνικό, με άρθρα που έβγαζαν τυφλό και τρελό όποιον είδε το ματς. Επικοινωνιακή τακτική βγαλμένη από άλλες, παλιές, καλές εποχές! Άλλος ένας λόγος για να μην εφησυχάζει ο Άρης. Μάτια και αυτιά με όσα συμβαίνουν στα πέριξ, που λέει και ο στίχος!

Στο ίδιο τραγούδι, στην εισαγωγή, λέει: “Γιατί ρωτάτε να σας πω; Αφού σας είναι, πια, γνωστό”. Μεγάλος Τσιτσάνης! Και ποδοσφαιρικά διαχρονικός!! Είναι γνωστό το έργο και το σενάριο. Παίζουν, μάλιστα και παλιοί ηθοποιοί, σαν την “κυρία της γραμμής”. Ξαναβγαίνει στο πάλκο, κατά σύμπτωση απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, στον οποίο πληρώσαμε μεν την ανοησία του ενός, σε απίστευτη σκηνοθεσία του αξέχαστου Τριτσώνη, με την ίδια σε δραματική παράσταση για όσκαρ πρώτου, γυναικείου ρόλου, δε. Μην κοιτάτε που με τα χρόνια έγιναν όργια αλλού και έπεσε κλάμα για αφαιρέσεις βαθμών. Εμείς πρωτοπόροι κι εδώ! Αναμένεται, ξανά, απ’ τα γνωστά πουλιά το ίδιο κελάηδημα. Είναι κάτι που το αισθάνεσαι, αν απλά βλέπεις τα σημάδια.“Μ’ ένα κελάηδημα, το ίδιο πάντα…”, κλείνει το τραγούδι που γράφτηκε πάνω από 70 χρόνια πριν!

Τα παραπάνω, ιστορικές αναφορές και διαπιστώσεις, δεν αποτελούν καμιά δικαιολογία. Είσαι ταγμένος να απαντάς στο χόρτο, για όσο διαρκεί το κάθε παιχνίδι. Άρης είσαι! Ένα παραπάνω όταν δείχνεις πως μαθαίνεις, μεγαλώνεις, επενδύεις, κινείς την αγορά φέρνοντας σπουδαίους παίχτες. Δημιουργείς κίνητρο και γίνεσαι πόλος έλξης για αυτό που παράγεις μέσα στο γήπεδο. Πολύ σημαντικό. Η προσθήκη, σε καλό timing, (και) του Μήτρογλου αυτό δείχνει. Δεύτερη σε έναν Γενάρη που κάνεις “χειρουργικές” επεμβάσεις στο ρόστερ. Πολύ καλό σημάδι. Λείπουμε εμείς απ’ τα “τσιμέντα” για να δώσουμε την πινελιά, το χρώμα, την ώθηση. Για να εμπνεύσουμε παραπάνω όσους παίζουν με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Έργο άλλων τα άδεια γήπεδα. “Ειδικών”, λέει. Το προσπερνώ, για να μην λογοκριθεί το κείμενο και φάμε καμιά μήνυση!

Περιμένουμε πολλά απ’ την ομάδα. Δικαίως. Δημιουργήθηκαν οι συνθήκες, μπολιάζεται άλλη νοοτροπία, αυτή που ζητούσαμε και θέλαμε από πάντα. Νομίζω πως πολλοί συμφωνούμε σε αυτό. Σχεδόν όλοι. Δεν σταματάει κανένας αγώνας και προσπάθεια επειδή (δίκαια και πανάξια) είμαστε σε αυτή την θέση. Κοιτάζουμε να βελτιωνόμαστε, συνεχώς, μέρα την μέρα, βήμα το βήμα. Καιρός για ένα ακόμα…

ΥΓ Στήριξη στον Σύλλογο. Υπάρχουν τρόποι. Είμαστε η δύναμή του, μην το ξεχνάει κανείς.

ΆντΑρειανάρα!

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ακούγοντας… Κερομύτης – Παγιουμτζής – Της μαστούρας ο σκοπός – YouTube

Κίτρινο Βέλος

Never give up…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button