Ποδόσφαιρο

Χατζόγλου: «Έχουν αποδεχτεί όλοι την ανωτερότητα του Άρη, τελικός το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Χατζόγλου.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Χατζόγλου μίλησε στο Yellow Radio για τον διπλό στην Λεωφόρο και τον Μάνο, αλλά και για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για τον Τάις Λίμπρεχτς:

Εγώ όταν ξεκίνησα στην ομάδα ήταν ο Ντίτμαρ Κράμερ στον πάγκο, γερμανική σχολή ποδοσφαίρου, ήταν ένας καταπληκτικός προπονητής. Μετά ήρθε ο Αντώνης Γεωργιάδης και μετά ο Τάις Λίμπρεχτς. Θυμάμαι ο Ολλανδός είχε αναθέσει στον Έρικσον να κάνει διατάσεις και όλοι λέγαμε: «Τι κάνει αυτός;». Άγνωστη λέξη εκείνη την εποχή…

Για την ομάδα εκείνης της εποχής:

Ο Άρης ήταν πολύ δυνατός κερδίζαμε τον ΠΑΟΚ μέσα-έξω. Ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος από εμάς.

Για τον φετινό Άρη:

Ο Άρης φέτος είναι ανώτερος από όλες τις άλλες ομάδες, πλην του Ολυμπιακού. Πρέπει να παραδέχεσαι τον ανώτερό σου για να τον φτάσεις και τον ξεπεράσεις.

Για το DNA του πρωταθλητισμού:

Χρειάζεται δουλειά και να γίνονται οι κινήσεις βήμα-βήμα. Να μην είναι όλα ένα «πυροτέχνημα». Κάθε χρόνο είμαστε και καλύτεροι. Φέτος ειδικά, έχουν αποδεχτεί όλοι την ανωτερότητά μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει γιατί έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Ενώ συμπλήρωσε:

Μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος είναι ο Άκης Μάντζιος. Δουλεύει πολύ καλά με τα παιδιά. Ξέρει πώς πρέπει να δουλεύει η ομάδα του Άρη. Κάνει σωστές αλλαγές στα παιχνίδια.

Για τον αποκλεισμό-σοκ της Ευρώπης και την έλευση του Μάντζιου:

Όλοι πικραθήκαμε τότε. Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ο Μάντζιος όταν ήρθε άλλαξε πολλά πράγματα.

Για την νίκη επί του Παναθηναϊκού:

Πολύ σημαντικό το διπλό στη Λεωφόρο. Και μας περιμένουν κι άλλες, πολύ καλύτερες ημέρες. Να κάνουμε σταθερά βήματα προς τα εμπρός και τα καλύτερα έρχονται. Σημασία τώρα έχει να βγει η ομάδα Ευρώπη.

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Για εμένα είναι 50-50. Είναι τελικός, όπως κι όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα. Να μην εφησυχάσει ο Άρης με το διπλό επί του Παναθηναϊκού. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το προσέξουμε το παιχνίδι. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

Για τον Γκάμα:

Αν είναι ο Γκάμα σε καλή κατάσταση, θα βοηθήσει πολύ τον Άρη. Είναι ο παίκτης που θα ντριμπλάρει, θα δώσει την κάθετη πάσα και θα βάλει το γκολ. Έχει όλα τα στοιχεία. Πάνω απ’ όλα όμως οι συμπαίκτες του έχουν ανεβασμένη ψυχολογία όταν τον έχουν δίπλα τους μέσα στο γήπεδο, λόγω της προσωπικότητάς του. Όταν έχει την μπάλα, ο αντίπαλος τον σταματάει μόνο με φάουλ!

Για τον Μάνο:

Είναι ένας παίκτης που ο κάθε προπονητής θα τον ήθελε στην ομάδα του. Θα τρέξει, θα δώσει την ψυχή του και θα βάλει και γκολ. Δυσκολεύεται λίγο στο σκοράρισμα, ωστόσο είναι πολυεργαλείο. Είναι παίκτης προπονητή. Υπάρχουν οι παίκτες που κάνουν την περισσότερη δουλειά μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν φαίνονται. Ο Μάνος μαρκάρει, πιέζει και έχει σωστές τοποθετήσεις.

Για το χαμένο πέναλτι:

Θεωρώ ότι δεν ήταν πολύ καλά εκτελεσμένο. Το πέναλτι πρέπει να εκτελείται ή πολύ συρτά ή πολύ ψηλά. Το καλό ήταν ότι είχε δύναμη και πήγε γωνία. Δυστυχώς, πήγε δοκάρι και έξω. Αν πήγαινε 2 χιλιοστά πιο αριστερά όμως θα πήγαινε δοκάρι και γκολ και όλοι θα λέγαμε τι πεναλτάρα ήταν αυτή!

Ο Μάνος έδειξε ότι έχει ψυχικά αποθέματα. Έχασε το πέναλτι και «σκύλιασε» ακόμη περισσότερο. Βοήθησε πολύ την ομάδα με τα τρεξίματά του.

Για τον Ματέο:

Στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Ο Ματέο δεν ξεκίνησε πολύ καλά φέτος. Ο κόσμος περίμενε πολύ περισσότερα από αυτόν, γιατί πρόπερσι έκανε μία φανταστική χρονιά με τον Άρη. Βλέπω όμως ότι πλέον έχει καλύτερα πατήματα. Στην Λεωφόρο έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά δεν ήταν ο Ματέο που ξέρουμε.

Για το πού θα κριθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι παίζουν ρόλο η ψυχολογία και το πάθος. Έχουμε πολύ καλύτερο κέντρο. Αν τους πιέσουμε και κρατήσουμε την μπάλα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Για τον Ματίγια:

Είναι ένας παίκτης που κρατάει την μπάλα και δεν την χάνει εύκολα. Αλλά είναι θέμα προπονητή ποιος θα παίξει. Αυτός ζει τα παιδιά κάθε μέρα και ξέρει ποιος είναι έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Για τον Γάλλο διαιτητή που θα σφυρίξει:

Εύχομαι να είναι ένας διαιτητής που θα παίξει 50-50. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι καλός διαιτητής και τα ενδεχόμενα λάθη που θα κάνει, δεν θα είναι εσκεμμένα, αλλά ανθρώπινα.

Και πρόσθεσε:

Ο κόσμος του Άρη να κάνει υπομονή. Στα 30 παιχνίδια είναι λογικό να γίνουν 5 «στραβά» παιχνίδια. Δεν σημαίνει πως σε ένα κακό αποτέλεσμα, οι παίκτες μας και ο προπονητής δεν είναι καλοί. Εκεί χρειάζεται στήριξη η ομάδα. Στα άσχημα χρειάζεται να αγκαλιάσουμε την ομάδα.

Για το European Super League:

Οι μεγάλες ομάδες δείχνουν, ότι το χρήμα είναι δύναμη. Διαφωνώ με αυτό που πάνε να φτιάξουν. Οι ισχυροί θα γίνουν πιο ισχυροί, ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουν βήμα προς τα πίσω.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button