Ποδόσφαιρο

Χαριστέας: “Να είναι σίγουρος ο λαός του Άρη ότι η ομάδα θα βγει δυνατή από αυτό”

Η βαριά ήττα από την ΑΕΚ βρήκε τον Άγγελο Χαριστέα στη στιγμή της επετείου από τον θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας στην Πορτογαλία το 2004.

Με την αφορμή αυτή βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Super Μπάλα» και φυσικά δεν απέφυγε να αναφερθεί και στον Άρη.

Απάντησε αρχικά για το αν υπάρχει ζήτημα κινήτρου των παικτών του Άρη στα εναπομείναντα παιχνίδια.

«Το πρόβλημα το δικό μας δεν είναι στο θέμα του κινήτρου. Είναι η κούραση. Έχουμε πάρα πολύ μικρό ρόστερ. Έχουμε μείνει με 13 14 ποδοσφαιριστές, με προβλήματα τραυματισμών. Κάποια παιδιά παίζουν 90λεπτο ανά τρεις μέρες, ενώ βλέπουν τις αντίπαλες ομάδες να αλλάζουν τέσσερις ή πέντε ποδοσφαιριστές, όπως προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί μετά τον κορωνοϊό.

Οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για τον προπονητή να τους δώσουμε κίνητρο να ξεπεράσουν την κούραση και τα προβλήματα γιατί ξέρουν ότι από πίσω δεν υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει.»

Περιέγραψε στη συνέχεια την παρούσα κατάσταση στην ομάδα.

«Ξεκινώντας τα πλέι οφ για εμάς υπήρχε μόνο το κύπελλο. Κυνηγούσαμε μόνο τον τελικό κυπέλλου και εκείνο το γκολ του Λιβάγια έτσι όπως ήρθε στο 97ο λεπτό μας έριξε στο καναβάτσο, γιατί εκτός του ότι αυτή τη στιγμή έχουμε αρνητικά αποτελέσματα έχουμε και πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε ποδοσφαιριστές στην ουσία.

Έτσι με αυτά τα αποτελέσματα πληγώνονται οι ποδοσφαιριστές, πληγώνονται οι φίλαθλοί μας και να δημιουργείται μία εικόνα η οποία δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα που είχαμε όλη τη σεζόν.

Παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο, εκπληρώσαμε τον έναν από τους δύο στόχους που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη και σε κάποια παιχνίδια ο Άρης ήταν εκπληκτικός. Πήγε πολύ μεγάλα αποτελέσματα.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε μας πληγώνει το ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σημεία αντίδρασης, τη στιγμή που παλεύουμε με ομάδες που έχουν ρόστερ.»

Ρωτήθηκε για την επιλογή του Μίχαελ Ένινγκ στο τιμόνι της ομάδας.

«Η επιλογή του Μίχαελ ήταν μία επιλογή που ταίριαζε τη συγκεκριμένη στιγμή στην ομάδα του Άρη. Πάντα λέω και πάντα αυτό θα κάνω εφόσον βρίσκομαι στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ότι κάθε ομάδα έχει τον προπονητή της.

Το στυλ του προπονητή που ταιριάζει με τους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα. Και ο Μίχαελ ήταν ιδανικός εκείνο το συγκεκριμένο σημείο που η ομάδα χρειαζόταν μια ψυχολογική ένεση, έναν άνθρωπο ο οποίος θα βρίσκεται πολύ κοντά στον ποδοσφαιριστή και θα τον βοηθήσει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Ο Μίχαελ αυτό έκανε, βοήθησε τα παιδιά μία χρονιά να παίξουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Κατά κοινή ομολογία ο Άρης συγκαταλέγεται στις ομάδες που έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, ελκυστικό ποδόσφαιρο, επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό μας χαροποιεί. Το κακό είναι ότι αυτή τι στιγμή δεν έχουμε αυτό που έχουν όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή ανάσες, ξεκούραση, αντικαταστάτες, πάγκο και αυτό φέρνει σε πολύ δυσκολη θέση τον Μίχαελ.»

Για το επιμαχο ζήτημα του ΒΑΝ και το μέλλον της ομάδας ήταν ξεκάθαρος.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και για μένα τα ερωτήματα είναι δύο. Πρώτον, τι έγινε και φτάσαμε εκεί και το δεύτερο ερωτημα, πω το λύνουμε τώρα.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για μένα τον πρώτο λόγο τον έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτή ελέγχει το πρωτάθλημα, αυτή ελέγχει τις ομάδες, αυτή είναι η υπεύθυνη και ο μεσάζων μεταξύ FIFA, UEFA και των Ελληνικών ομάδων. Πραγματικά για εμένα αυτό που πρέπει να ψάξουμε, είναι να δούμε τι ενέργειες έγιναν.

Δηλαδή, τι έγινε και τι δεν έγινε για να φτάσει αυτή τη στιγμή ο Άρης να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές, στην ουσία να είμαστε μονοι μας, χωρίς κάποια βοήθεια. Στην ουσία ο κ. Καρυπίδης προσπαθεί να βγάλει μόνος το φίδι από την τρύπα και να έρθει σε διακανονισμό με τους πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη.

Για μένα αυτή τη στιγμή αυτό είναι το κύριο πρόβλημα, εκεί πρέπει να καταλήξουμε. Όχι μόνο πως θα το λύσουμε, αλλά και να γίνει μία έρευνα για το πώς φτάσαμε εδώ. Σίγουρα υπεύθυνοι.

Εγώ αυτή τη στιγμή από τη θέση στην οποία βρίσκομαι μπορώ να πω ότι όταν είσαι υπεύθυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις ομάδες, αν μη τι άλλο είσαι και αυτός που ελέγχεις την αλληλογραφία από την FIFA ή από την UEFA.»

Ο Άγγελος Χαριστέας έκλεισε ζητώντας από τον κόσμο του Άρη να είναι σίγουρος ότι η επόμενη αγωνιστική χρονιά θα βρει την ομάδα ξανά δυνατή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button