Γενικά

Χάμιλτον: «Εγώ και ο Φερστάπεν είμαστε αδίστακτοι»

Ο Λιούις Χάμιλτον αναφέρθηκε στον χαρακτήρα που έχει ο ίδιος αλλά και ο Μαξ Φερστάπεν καθώς και τη θέλησή τους για νίκες.

Το 2021 αποδείχθηκε μία άκρως επεισοδιακή σεζόν για τη Formula 1. Ολοκληρώθηκε με έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο τρόπο που μέχρι σήμερα αποτελεί καυτό θέμα συζήτησης. Οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον μονομάχησαν ρόδα με ρόδα καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, προσφέροντάς μας μοναδικές στιγμές.

Παρά τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι, τις επαφές και την έντονη αντιπαλότητα, οι δύο οδηγοί κοιτούν το 2022, με την έναρξη της νέας χρονιάς να είναι μία ανάσα μακριά. Επιπλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλήρως με τα μονοθέσια νέας γενιάς να κάνουν το ντεμπούτο τους.

Στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν, ο Χάμιλτον μίλησε στο Sky Sports για τις σχέσεις του με τον Φερστάπεν που έχουν επανέλθει σε κανονικό επίπεδο: «Εγώ και ο Μαξ βλέπουμε ο ένας τον άλλο στα paddock. Τα πράγματα είναι κανονικά. Είμαστε δύο διαφορετικοί οδηγοί που έχουμε πολλά κοινά, με την έννοια πως μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τους αγώνες. Από την άλλη, είμαστε αδίστακτοι. Ο Μαξ είναι αδίστακτος, έτσι πρέπει να είσαι. Είμαστε μαχητές εκεί έξω, δεν υπάρχουν φιλίες στις πίστες. Κάποιες ημέρες τα κάνουμε σωστά, άλλες όχι. Το πιο σημαντικό είναι πως όταν είμαστε στην πίστα σεβόμαστε ο ένας τον άλλο».

Η Mercedes είχε ένα δύσκολο χειμώνα, καθώς στις δοκιμές του Μπαχρέιν αντιμετώπισε προβλήματα. Η μεγάλη αναβάθμιση με του ακραίου σχεδιασμού sidepod δεν έχει φέρει ακόμη την επιθυμητή απόδοση, με τον ίδιο τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και τον teammate του, Τζορτζ Ράσελ, να δηλώνουν πως δεν έχουν το ταχύτερο μονοθέσιο.

Ωστόσο η Mercedes έχει αποδείξει κατά το παρελθόν πως μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση από τις χειμερινές δοκιμές μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Τρανό παράδειγμα είναι το 2021, ενώ το 2018 είχε βρεθεί και πάλι σε δύσκολη θέση. Με δεδομένο πως έχει κατακτήσει τα τελευταία 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών, η γερμανική ομάδα θα καταφέρει κάποια στιγμή να κατανοήσει την W13 και να ξεκλειδώσει την πραγματική της δυναμική.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button