ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Φουλ για Χρυσή Μπάλα ο Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο… Τζον Ράμπο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος που τα βάζει μόνος του με τον αντίπαλο. Και κερδίζει…

Φέτος ο Γάλλος έχει πάρει τη Ρεάλ Μαδρίτης από το χεράκι, την έφερε στον τελικό του Champions League και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας. Με τα γκολ και το δημιουργικό του παιχνίδι, έχει καταστήσει εαυτόν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Ο Μπενζεμά είναι το πρώτο φαβορί και μάλιστα με διαφορά στα προγνωστικα ποδοσφαιρου και ακολουθείται από τους Μο Σαλάχ, Κιλιάν Εμπαπέ, Σαντιό Μανέ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Από το 1956, ακόμα τέσσερις Γάλλοι έχουν πάρει το βαρύτιμο βραβείο του κορυφαίου στον πλανήτη. Το 1958 το κατέκτησε ο Ρειμόν Κοπά, της Ρεάλ Μαδρίτης, από το 1983 ως το 1985 ο Μισέλ Πλατινί πήρε τρία σερί με τη Γιουβέντους, το 1991 ο Ζαν-Πιερ Παπέν αναδείχθηκε κορυφαίος με τη Μαρσέιγ, ενώ ο τελευταίος ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, το 1998, όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Γιουβέντους.

Πρώτη σε κατακτήσεις, σε ομαδικό επίπεδο, είναι η Μπαρτσελόνα, με 12, όμως αν το πάρει φέτος ο Μπενζεμά, θα ισοφαριστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button