Μπάσκετ

Φιλιούδης: «Αυτός είναι ο… Άκης Μπουρλά, καλύτερος από πέρυσι ο μπασκετικός Άρης»

Στο Yellw Radio 101,7 μίλησε ο επιτυχημένος μάνατζερ Θόδωρος Φιλιούδης, που μίλησε για το μπάσκετ, αλλά και την σχέση του με τον Άλμπερτ Μπουρλά.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για τους καλαθοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα χέρια του:

O Διαμαντίδης, ο Λάζαρος, ο Χατζηβρέττας, ο Χρήστος ο Ταπούτος που είναι… οικογένεια μου, πολλοί παίκτες.

Για την γνωριμία του με τον Άλμπερτ Μπουρλά:

Mε τον Άκη -έτσι τον φωνάζουμε- είχα την τύχη να είμαι συμμαθητής. Γίναμε μετά φίλοι, είχαμε μια κοινή πορεία σε διάφορα πράγματα. Στο σχολείο, μετά το σχολείο. Τα λέμε, βρισκόμαστε. Είχα την τύχη να έχω μια σχέση με τον Άκη.

Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι κάποιος τόσο κοντινός του θα έφτανε σε ένα σημείο τόσο ψηλό, όπως το να είσαι ο CEO της εταιρίας που γίνεται μια από τις σημαντικότερες του πλανήτη. Και αυτήν την στιγμή και ο Άκης γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη.

Για τον άνθρωπο Μπουρλά:

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος από μικρός είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ήταν από τα παιδιά που ξεχώριζαν. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί που ήταν καλλιεργημένο, συγκροτημένο και ενδιαφερόταν για πολλά πράγματα έξω από το σχολείο.

Έπαιζε κιθάρα, ασχολούταν με την μουσική. Πάντα τον ενδιέφερε το τι συμβαίνει γύρο του. Ήταν ένα παιδί με χιούμορ και ενέργεια.

Έπαιζε κιθάρα, ήταν ο μουσικός της παρέας. Οι παρέες πήγαιναν στις ταβέρνες.

Ενώ θυμήθηκε μια ιστορία με τον Μπουρλά:

Θυμάμαι την τριήμερη εκπομπή στην Θάσο το 1987. Είχαμε πάει μόνο μαθητές επειδή οι καθηγητές απεργούσαν. Εμείς με τον Άκη οργανώσαμε την εκδρομή και πήγαμε τρία τμήματα της πέμπτης γυμνασίου. Ζήσαμε απίστευτα πράγματα.

Για το αν περίμενε την επιτυχία του Μπουρλά:

Έφτασε πριν μια διετία κοντά στο να γίνει πρόεδρος. Δεν ήταν κάτι που το είχε πολύ στο κεφάλι του. Την μέρα που του δώσανε το χρίσμα του προέδρου και ο ίδιος δήλωσε την έκπληξη του. Ήταν μια ιστορία που μπορεί να συμβαίνει μόνο… στην Αμερική. Ένας καθημερινός άνθρωπος να ανέβει τόσο ψηλά.

Για τον Άρη:

Αν πούμε ότι έχει σχέση με μια ομάδα αυτή είναι ο Άρης. Έρχεται, έχει επαφές με την Θεσσαλονίκη. Έχει συγγενείς και φίλους, πατάει στα ίδια μονοπάτια. Είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για το ότι ακόμη και τώρα είναι ένα γνήσιο, καθαρό και καλό παιδί.

Για την πανδημία:

Όλη η κοινωνία βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Ένας φίλος και συμμαθητής μας 59 χρονών χάθηκε τις τελευταίες μέρες. Αυτό δεν μπορεί να μην σε επηρεάσει. Ψάχνεις να βρεις φως στο τούνελ, θέλεις να ξεφύγεις το συντομότερο δυνατό.

Και τώρα ο Άκης παίζει σημαντικό ρόλο στο να φύγουμε από αυτό το πράγμα.

Για την πορεία του ως μάνατζερ:

Για 23 χρόνια έκανα αυτήν την δουλειά, έκανα αυτήν την διαδρομή. Όπως καταλαβαίνεται τόσα χρόνια ζεις διαφορετικές γενιές. Η πρώτη γενιά με Κακιούση, Λυπηρίδη σαν νοοτροπία και λογική αλλά και μπάσκετ ήταν πολύ διαφορετική από την γενιά των τελευταίων παικτών που είχα. Του Ταπούτου, του Αποστολίδη, του Ηλιάδη.

Οι αθλητές αυτοί είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Η διαδρομή του καθενός είναι ένα ολόκληρο βιβλίο. Είσαι υποχρεωμένος να την ζήσεις λεπτό προς λεπτό. Να παίξεις ρόλο εκεί μέσα. Να χαρείς να λυπηθείς, να συγκρουστείς, να συμβιβαστείς.

Μετά από 23 χρόνια, αυτά είναι τόμοι ολόκληροι.

Για την προσέγγιση που είχε στην δουλειά του:

Είναι ο μάνατζερ, που διαχειρίζεται μια σχέση, θα δω το που είναι καλύτερα για τον παίκτη την δεδομένη στιγμή, τι πρέπει να κάνει για να βελτιωθεί και να συμπληρώσει, και είναι και ο Ατζέντης που έχει μια σχέση πιο επιδερμική και επαγγελματική. Δεν υπάρχει καλό ή κακό, υπάρχει επιλογή. Κάποιοι χρειάζονται το πρώτο, κάποιοι το δεύτερο.

Για το ποιος ήταν ο πιο «δύσκολος» πελάτης του:

Αυτός που είχε την πιο θυελλώδη και έντονη διαδρομή ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ήταν επαναστάτης με… πολλές αιτίες.

Είναι μια προσωπικότητα από τις λίγες που έχουν περάσει. Ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης που όπου βρισκόταν άφηνε το στίγμα του.

Για το αν ο Λάζαρος έφτασε κοντά στον Άρη:

Αρκετές φορές. Με τον Βαγγέλη Αγγέλου έχει μια ιδιαίτερη σχέση σεβασμού και εκτίμησης. Πολλές φορές σκέφτηκε ότι θα ήθελε να παίξει στον Άρη, αλλά οι συνθήκες δεν βοήθησαν. Ήταν 2-3 φορές που έφτασε κοντά σε αυτό το σενάριο.

Για το Ελληνικό μπάσκετ:

To μπάσκετ είχε υποκείμενα νοσήματα, το βρήκε και ο COVID και τώρα είναι στην εντατική.

Για τον Άρη:

Ο Άρης είναι μια ομάδα που όσο την θυμάμαι πάντα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, ποτέ δεν έχει ξεκινήσει μια σεζόν που είναι όλα καλά. Φέτος πιστεύω ότι έχει στον πάγκο του ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και δεν θα έχει η ομάδα τα περσινά προβλήματα

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button