Μπάσκετ

Φασούλας στο Yellow: «Οι διαιτητές πρέπει να παίζουν για τον εαυτό τους, αυτό είναι το πλάνο μας»

Στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή «Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις» φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιάννη Δασκάλου:

Για τη διοίκηση του Λιόλιου:

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για όλα αυτά. Με τον τρόπο που λειτούργησε η προηγούμενη διαδικασία εγώ μιλούσα για το μπάσκετ και ο κόσμος περίμενε τεχνικό πρόγραμμα.

Πως θα γίνουν 150 γήπεδα σε όλη την Ελλάδα, πως θα υπάρχει διαφάνεια. Τίποτα δεν έγινε, τι βλέπουμε να έχει αλλάξει από την προηγούμενη περίοδο; Τι βλέπουμε; Βλέπουμε αξιοπιστία, αξιοκρατία; Βλέπουμε διαιτησίες για τις οποίες δεν θα υπάρχει καμία αμφισβήτηση.

Εγώ ήθελα να γίνω πρόεδρος της ομοσπονδίας για να μην μπορεί κανείς να με επηρεάσει, εγώ δεν είχα συμφέροντα από κανέναν.

Για τη διαιτησία:

Εγώ είχα ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαιτησία για όλες τις κατηγορίες. Είχαμε πει για τη διαιτησία και θα συνεχίσουμε να το λέμε. Χρειάζεται αξιολόγηση, διαφάνεια, πρέπει να γνωρίζουν όλοι την αξιολόγηση του κάθε διαιτητή.

Πρέπει να έχουμε 40 διαιτητές που να παίζουν και όχι 10. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που τις παίζουν συγκεκριμένοι διαιτητές. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, με ενδιαφέρει η αξιοπιστία.

Για την επιτροπή δεοντολογίας:

Όταν τα πράγματα λειτουργούν εξω-θεσμικά, αυτά γίνονται. Έχουμε δει όργια από την επιτροπή δεοντολογίας, από τους μυριάδες φιλάθλους του Προμηθέα ακόμη δεν βρήκανε τον έναν που χτύπησε παίκτη του Άρη, δεν είναι τόσο δύσκολο.

Γιατί τόσα χρόνια στην Πάτρα δεν κατάφεραν να φτιάξουν 20 φιλάθλους, γιατί το μπάσκετ θέλει ψυχή…

Για το rising stars:

Έχουμε κάνει ευρωλίγκα εφήβων στην Ελλάδα, έχουμε κάνει κλειστή λίγκα. Πώς να πάω εγώ το παιδί μου στο Νέστορα και τη ΜΕΝΤ όταν υπάρχει κλειστή λίγκα, θέλουν να κάνουν το μπάσκετ ελιτίστικο.

Για τη διαιτησία:

Πρέπει οι διαιτητές να ξέρουν ότι παίζουν για τον εαυτό τους. Αξίζει να μπει ένας διαιτητής στα 18 του στη διαιτησία για να παίξει Α1 στα 30 του και αφού έχει κάνει 300 εξυπηρετήσεις; Όταν ο διαιτητής ξεκινήσει να παίζει για τον εαυτό του θα δείτε δίκαιες διαιτησίες.

Δεν γίνεται οι διαιτητές να τιμωρούνται χωρίς να ανακοινώνονται, δεν γίνεται οι διαιτητές μόνο να προβιβάζονται και να μην υποβιβάζονται, δεν γίνεται αυτό.

Βλέπουμε τώρα τον Γιάννη Φούφη να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και να μην παίζει στην Ελλάδα, γιατί;

Για το αν έχει έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του Άρη:

Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τη διοίκηση του Άρη, με όλες τις ομάδες θέλω να έρθω σε επαφή όπως και με τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και όλους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button