Μπάσκετ

Τρίτος πασέρ στην ιστορία του Άρη ο Μποχωρίδης!

Ο Άρης δεν τα κατάφερε στην Καρδίτσα, δεχόμενος μια ήττα που τον «πληγώνει» όσον αφορά τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον ΕΣΑΚΕ να καταγράφει ορισμένα στατιστικά στοιχεία από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με το επίτευγμα του Λευτέρη Μποχωρίδη να ξεχωρίζει.

Αναλυτικά:

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε «γεμάτη» στατιστική στον χθεσινό αγώνα αλλά πέραν από όσα καταγράφηκαν σε αυτήν, έφτασε σε ξεχωριστά επιτεύγματα στη διαδρομή του με τη φανέλα του Άρη Midea αφού «σκαρφάλωσε» στις ιστορικές, «κιτρινόμαυρες» λίστες ασίστ, βολών, τριπόντων, αμυντικών, επιθετικών και συνολικών ριμπάουντ

*Έίναι πια ο 3ος πασέρ στην ιστορία του Άρη Midea. Με τη μοναδική ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τις 285 και ξεπέρασε τον Παναγιώτη Λιαδέλη που είχε 284 στην επταετία 1993-2000.

*Έγινε 6ος σε εύστοχες βολές. Είχε 2/4 χθες και φτάνοντας τις 227, ξεπέρασε τον Μιχάλη Μισούνοφ (225) και «έπιασε» στην 6η θέση τον Γιάννη Σιούτη.

*Έγινε 8ος σε εύστοχα τρίποντα. Μετρώντας 2/5 στο ματς της Καρδίτσας, έφτασε τα 108 και ξεπέρασε τον Γιάννη Σιούτη που είχε 106.

*Έγινε ο 11ος αμυντικός ριμπάουντερ. Είχε τρία χθες και φτάνοντας τα 304 ξεπέρασε τον Κώστα Χαρίση που είχε 303 στην τριετία 2012-15.

*Έγινε ο 16ος επιθετικός ριμπάουντερ του Άρη Midea. Σε έναν τομέα που έκανε πολύ καλή δουλειά χθες, έχοντας τέσσερα, έφτασε τα 111 με τα κιτρινόμαυρα, ξεπέρασε τον Κώστα Χαρίση (108), τον Χάρολντ Έλις (109) και έφτασε στη 16η θέση τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

*Είναι πλέον ο 11ος ριμπάουντερ της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τα επτά ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 415 και ξεπέρασε τους Μίρο Ραΐτσεβιτς (410), Μάικ Ουίλκινσον (411) και Κώστα Χαρίση (411).


Πέραν των επιτευγμάτων του Μποχωρίδη…

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος έγινε ο 50ός παίκτης στην ιστορία του Άρη Midea στη Stoiximan Basket League που έφτασε τις 50 συμμετοχές. Παράλληλα, με τους 11 πόντους του έφτασε και ξεπέρασε τους 1.200 συνολικά στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Με τις πέντε εύστοχες βολές του (5/8) μπήκε στην 30άδα αυτής της λίστας του Άρη Midea. Έφτασε τις 121 και άφησε πίσω του τον Μπρέισι Ράιτ που είχε 120 στη διετία 2007-09.

Ο Τολιόπουλος ωστόσο, είχε για τρίτη φορά στη φετινή Stoiximan Basket League 10 άστοχα σουτ εντός πεδιάς (3/13). Είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ mateco (3/13) και με το Λαύριο Megabolt (2/12). Ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε παράλληλα, τη δεύτερη χειρότερη επίδοση τριπόντων έχοντας 0/7, την οποία «έγραψε» και στο Λαύριο.

*Ο Γιάννης Καστρίτης μέσα από το παιχνίδι της Καρδίτσας έφτασε σε δύο αριθμούς που ξεχωρίζουν, ένας με θετικό και ένας με αρνητικό τρόπο. Έγινε ο 4ος προπονητής στην ιστορία του Άρη Midea στη Stoiximan Basket League που έφτασε τους 80 αγώνες σε αυτήν. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν μόνο οι Δημήτρης Πρίφτης, Αντρέα Μαντσόν και Σούλης Μαρκόπουλος.

Ωστόσο ο Καστρίτης είναι ο μόνος από τους τέσσερις που έχει αρνητικό πρόσημο αποτελεσμάτωνΜε τη χθεσινή ήττα του Άρη Midea μάλιστα, «έπιασε» τον Δημήτρη Πρίφτη στην πρώτη θέση της λίστας των προπονητών με τις περισσότερες, έχοντας από 46.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button