Βόλεϊ

Το… mission impossible του Ίλιτς στη Σύρο

Ο Τσένταμιρ Ίλιτς έρχεται στον Άρη, έπειτα από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά στη Volley League.

Μετά το καταστροφικό -οικονομικά- 2022-23 ο Φοίνικας Σύρου βρισκόταν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, με αρκετούς να αναρωτιούνται ακόμη και αν πρόκειται να αγωνιστεί στην κατηγορία.

Τελικά η ομάδα των Κυκλάδων τα κατάφερε, αλλά με ένα ρόστερ που τα βρήκε ιδιαίτερα δύσκολα στην ανταγωνιστική Volley League και έμοιαζε το φαβορί για τον υποβιβασμό.

Στα μέσα της σεζόν η ομάδα της Σύρου εμπιστεύτηκε τις τύχες της στον -πλέον προπονητή του Άρη- Τσέντομιρ Ίλιτς. Εκείνος άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα, μία κίνηση που ενέχει ιδιαίτερο ρίσκο σε ένα άθλημα όπως το βόλεϊ, στο οποίο η χημεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Το τέλος της χρονιάς βρήκε τον Φοίνικα στα πλέι-άουτ, εκεί όπου είχε μειονέκτημα έδρας -και ήταν το αουτσάιντερ- απέναντι στην Καλαμάτα. Οι περισσότεροι είχαν τη Σύρο ξεγραμμένη, εκείνη όμως έδωσε απαντήσεις.

Οι παίκτες του Ίλιτς έπαιξαν ένα βόλεϊ εντυπωσιακά βελτιωμένο σε σύγκριση με αυτό που έπαιζαν πριν τον Ιανουάριο, έκαναν δύο μπρέικ και επικράτησαν με 3-0 στη σειρά των πλέι-άουτ, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους.

Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην προπονητική καριέρα του Ίλιτς, που πλέον καλείται να δείξει τι αξίζει στον Άρη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button