Ποδόσφαιρο

Το Euro των ευκαιριών

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι προ των πυλών, με τα euro 2024 προγνωστικά ήδη να μας καθοδηγούν, λίγους μήνες πριν την έναρξη. Η «σέντρα» του τουρνουά έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου και το ματς Γερμανία-Σκωτία.

Διαχρονικά το Euro μας προσφέρει μεγάλες μάχες και έτσι περιμένουμε να γίνει και τη φετινή χρονιά. Ήδη μας παρέχονται οι μακροχρόνιες αποδόσεις, στις οποίες επικρατέστερη για την κατάκτηση της διοργάνωσης θεωρείται η Αγγλία. Αυτή τη φορά βρίσκεται στο 4.50, ψηλότερα από κάθε άλλη χώρα της διοργάνωσης. Σε κάθε τουρνουά βέβαια συγκαταλέγονται στα φαβορί, αλλά αποτυγχάνουν να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους. Η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ ήταν φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ και αναμένεται να έχει όλους τους σταρ της διαθέσιμους. Αυτή την στιγμή φαντάζει πιο λογική επιλογή από του Άγγλους, παρά την αποτυχία της κατάκτησης του Παγκοσμίου και την τραγική πορεία στο προηγούμενο Euro. Σίγουρα η επιλογή της Πορτογαλίας στο 8.00 εμπεριέχει το ρίσκο της, αλλά έχει τα «όπλα» που χρειάζεται για να τα καταφέρει. Έχει αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, παρέα με έμπειρους παίκτες που θα βοηθήσουν και φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία για επιτυχία με την Εθνική του ομάδα. Το είχε πετύχει το 2016 με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία και ρόστερ πιο χαμηλού επιπέδου από το φετινό.

Οι Γερμανοί από την άλλη είναι οι διοργανωτές και είναι λογικό να θέλουν να φτάσουν «ψηλά» μέσα στη χώρα τους. Οι συνεχόμενες αποτυχίες για διάκριση, έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα. Η πρόσληψη του Νάγκελσμαν αποδεικνύει πως οι Γερμανοί θέλουν να επιστρέψουν στις μεγάλες πορείες και επιτυχίες. Άλλωστε, διαθέτουν ένα ρόστερ γεμάτο ποδοσφαιριστές που μπορούν να τους «χαρίσουν» αυτό που ζητάνε. Η Ισπανία έχει νέο «αίμα», σε συνδυασμό με παίκτες που έχουν την απαραίτητη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, δεν είναι η χώρα που «τρόμαζε» παλαιότερα. Η Ιταλία κέρδισε την προηγούμενη διοργάνωση, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μουντιάλ ενώ την τελευταία στιγμή «έκλεισε» το εισιτήριό της για τη φετινή διοργάνωση. Οι παίκτες τους που πρωταγωνίστησαν το 2021, είτε δεν είναι πλέον στις επιλογές της είτε βρίσκονται σε πτωτική πορεία στην καριέρα τους. Η «χρυσή» γενιά του Βελγίου πλέον είναι κατά βάση παρελθόν  ενώ οι Ολλανδοί έδειξαν και στο Παγκόσμιο πως δεν διαθέτουν κάτι το ιδιαίτερο. Στο Μουντιάλ έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκαν από την Αργεντινή. Σε κανένα σημείο του τουρνουά, δεν έδειξαν το απαιτούμενο ποδοσφαιρικό επίπεδο στους αγώνες τους.

Στοιχηματικά, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε την κατάκτηση του Euro είτε από την Γαλλία είτε από την Πορτογαλία, σε απόδοση 3.10.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button