ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Sadies – “Another Year Again” (Άλλη μια Χρονιά Ξανά)

Ο ήχος του ανεξερεύνητου κόσμου μας και πώς καταφέρνουμε να επιβιώσουμε σε αυτόν.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Another Year Again” από τους The Sadies. Κυκλοφόρησε το 2010 μέσα από το άλμπουμ Darker Circles, ένα από τα κομμάτια της καναδέζικης μπάντας που αγαπάμε ιδιαίτερα για την ορμητικότητα του.

The Sadies

Η μουσική ήταν πάντα οικογενειακή υπόθεση για τον Travis (κιθάρα, φωνητικά, βιολί) και τον Dallas Good (κιθάρα, φωνητικά). Αφού παρακολούθησαν τον πατέρα τους, Bruce, και τους θείους Larry και Brian να παίζουν Folk και Country μουσική σε ολόκληρο τον Καναδά ως The Good Brothers, ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα αδέρφια ένα δικό τους συγκρότημα. Μπορεί να μεγάλωσαν ακούγοντας Punk Rock πίσω από την πλάτη των γονιών τους, αλλά η παλιά καλή μουσική της κάντρι υπήρχε πάντα στο σπίτι. Μαζί με τους Sean Dean (μπάσο) και Mike Belitsky (ντραμς) δημιούργησαν στο Τορόντο, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, έναν χαρακτηριστικό ήχο, με επιρροές από την παραδοσιακή Country, τη μουσική σερφ και το Garage Rock συνδυάζοντας τα σε κάτι ξεχωριστό με τις ορχηστρικές τους ικανότητες.

Με βαθιά αγάπη και ευλάβεια για τα καλύτερα των Country, Bluegrass και Blues, οι Sadies είναι εξίσου ενημερωμένοι και επηρεασμένοι από τα πάντα, από το Garage της δεκαετίας του ’60 και το ψυχεδελικό Rock μέχρι τα Surf Instrumentals και το Punk Rock. Από τότε που έφτασαν για πρώτη φορά στη σκηνή της Βόρειας Αμερικής, ανέπτυξαν, ακόμη και τελειοποίησαν, ένα μοναδικό αυθεντικό στυλ μουσικής.

The Sadies

Αν και κυκλοφόρησαν περίπου 20 δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, το συγκρότημα έγινε περισσότερο γνωστό για τις παθιασμένες ζωντανές εμφανίσεις τους, όπου παρουσίασαν το φάσμα των επιρροών τους, από Country και Western έως Folk-Punk μέχρι Garage Rock της δεκαετίας του ’60. Ένα ηχητικό χάος που έχει τις ρίζες του στη γνησιότητα, τη δημιουργική συνοχή, την κοινή μουσικότητα και βαθιά εμπιστοσύνη.

Μια διαχρονική και αμετάβλητη ποιότητα σε ότι κάνει η μπάντα από το από το στυλ ντυσίματος μέχρι τη μουσική τους. Σε αντίθεση με τα περισσότερα συγκροτήματα που γίνονται χειρότερα καθώς περνάν τα χρόνια οι Sadies συνεχίζουν να μας μπερδεύουν με το να γίνονται όλο και καλύτεροι.

The Sadies

“Ποτέ δεν θα αρνηθώ ότι έχουμε μια τεράστια λίστα επιρροών και ειδώλων, και διαμορφώνει ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Ωστόσο, δεν θα προσπαθούσαμε ποτέ να μιμηθούμε κάτι άλλο. Απλώς φροντίζουμε να κάνουμε καλά, αυτό που αγαπάμε, όλοι μαζί”, Dallas Good.

Έχουν συνεργαστεί με τους John Doe, Neko Case, Kurt Vile, Andre Williams, Buffy Sainte-Marie, Neil Young και πολλούς άλλους.

Τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του Dallas το 2022, οι Sadies κυκλοφόρησαν το “Colder Streams”. Ένας θρήνος, ένας φόρος τιμής για τον αείμνηστο Justin Townes Earle και η ένταση της παγκόσμιας πανδημίας που μας διαπερνά. Το άλμπουμ λειτούργησε επίσης ως ένας ακούσιος χάρτης καθώς μαθαίνουμε να πλοηγούμαστε στη θλίψη σε αυτούς τους καιρούς. Ότι δεν έχει να κάνει με στάδια που περνάμε, απαραίτητα, αλλά ότι κουβαλάμε πολλαπλές θλίψεις, συνεχείς θλίψεις, και ότι πρέπει να τις κρατάμε και να τις τιμούμε μαζί με τη χαρά, την ευχαρίστηση, την οργή και τη λύπη μας, να μαθαίνουμε να ζούμε μαζί τους.

The Sadies

“Another Year Again” (Άλλη μια Χρονιά Ξανά)

The years have passed you by
But your face is all that changes in this town

You can make it up so high that
The only place that is left to go is down

Right now, it’s fine, but soon
You’ll find you are running out of time
And it won’t be long until all your hopes
And dreams are dead and gone

My own friends have lost their way;
Growing old is always hardest on the outcast

The Sadies

Τα χρόνια σου πέρασαν
Αλλά το πρόσωπό σου είναι το μόνο που αλλάζει σε αυτή την πόλη

Μπορείτε να το κάνετε τόσο ψηλά που
Το μόνο μέρος που μένει να πάει είναι κάτω

Αυτή τη στιγμή, είναι μια χαρά, αλλά σύντομα
Θα διαπιστώσετε ότι σας τελειώνει ο χρόνος
Και δεν θα αργήσει να περάσει όλες οι ελπίδες σας
Και τα όνειρα έχουν πεθάνει και έχουν φύγει

Οι φίλοι μου έχουν χάσει το δρόμο τους.
Το να γερνάς είναι πάντα το πιο δύσκολο για τον απόκληρο

The Sadies

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button